Početna Naslovna U Lazure Hotel&Marina zadovoljni sezonom, kompleks će biti otvoren cijele godine

U Lazure Hotel&Marina zadovoljni sezonom, kompleks će biti otvoren cijele godine

12

Hotel Lazure sa pet zvjezdica na istorijskom lokalitetu starog Lazareta u Meljinama, koji je otvoren u septembru prošle godine, zapravo restaurirana zgrada iz 18 .vijeka, imao je odličnu sezonu.Prema riječima šefice recepcije, Gabrijele Uskoković u junu je popunjenost bila 75%, u julu 80%, u avgustu 85% i u septembru će biti 75%.

– Najveći broj gostiju bio je iz Velike Britanije, u posljednje vrijeme i iz Francuske i Italije.Popunjenost će biti dobra i u podsezoni. Imamo skoro svakog vikenda i organizaciju vjenčanja. Cijene su snižene za 40 odsto, pa je sada primjera radi apartman 160 eura.

Hotel ima 24 smještajne jedinice, međutim sljedeće godine kompleks će biti proširen. Iza njega ubrzano niče nova zgrada koja će imati preko 150 apartmana i soba.

I u marini je bilo dosta posla i dobra popunjenost, s obzirom na povoljnije cijene 156 raspoloživih vezova nego u susjednom Portonovom ili Porto Montenegru i Luštici bay, kaže Uskoković. U marini je moguć pristup brodovima do 30 m dužine i očekuje se i da će dosta njih prezimiti u marini.

Tu je i Spa centar, sa velikim i dječijim bazenom, jakuzijem, raznim masažama, jogom, raznim salonima, koji će raditi i tokom zime i imaće povoljnije cijene zbog domaćeg stanovništva.

Tokom sezone radilo je 106 radnika, ali će vjerovatno polovina, s obzirom da se zatvara plažni bar i manji je obim posla, završiti sa angažmanom.

 

12 Komentari

  • Lazure je modifikovano od bazne riječi LAZARET. A Šta znači LAZARET?

   » lazaret • muški rod Prvobitno: u Srednjem veku: dom za gubavce kod Jerusalima, posvećen sv. Lazaru; docnije: bolnica, naročito vojna bolnica; karantin. (ital.)

   • Hvala na informaciji! I moj nik ERUZAL je modifikacija od LAZURE (obrnuti red slova). Isto tako je od LAZARET mogao izvesti TERAZAL, po meni zvučnije od “LAZURE”. Miko fo, frajalica, miko fo!

 1. Sanjao sam marinu i hotel na ovoj lokaciji još od sedamdesetih godina prošlog vijeka.
  Sadašnji vlasnik tada nije ni znao gdje se nalazi Герцег Нови….
  Nedostajala mi je koja desetina miliona dolara da krenem u biznis…

 2. Znači konlurencija počinje … Ovo nije tačno za Lazure što komentatori pišu. Gosti su prezadovoljni i imaju najbolju poslugu i uslugu na ovim prostorima. Svuda sam bio i u Portonovi i u Luštica bay i u Porto Monentenergro i po manjim objektima…Cijene su formirne za tu kategoriju i tačka! Što biste vi da uživate u luksuzu za male pare ko u nekonm kafeu… E, ne može! Da ne kažem da su jedini imali u HN veliku prostranu plažu gdje je bio samo mali dio za hotelske goste. Dozvoljavali su i peškire i suncibrane oko tog središnjeg dijela… Naravno da ne mogu sezonce držati preko zime , a ko to može oprostite!?

  • Ovaj komentar kao da je pisao zet-momak, koji iz sjenke upravlja i unosi najveći haos. A pojma nema o turizmu, sam da omalovazava sve ovdašnje.

 3. Popunjenost im je slaba. Caruje neznanje od vrha do dna. Nikad neće uspeti napuniti depadans kao 5 zvezdica. Cene u marini nisu dovoljno konkurentne, uostalom u Porto Novom nude čitav niz pogpdnosti koje vlasnicima brodova znače. Radnici koji su tamo radili nemaju reči hvale za odnos poslodavac zaposleni. Žalosno, jer je Lazure jedan od najlepših objekata na našoj obali, tako da ako nešto ne promene u organozaciji unistice mu reputaciju.

 4. Cijene katastrofa! nije mi jasno za koji jadni narod ce ovo da radi preko zime , a prosjecna plata je 300 eura. Ovdje ne možeš popit kafu i sok bez 15 eura! i jos na racunu ide tips konobarima koje moras zvati preko recepcije da dodju da platis racun ….. toliko o tome puno smo poceli da licimo na amere i kanadjane !

  • Pa takvima sto potrose 15 eura a ne ostave baksis ili ostave 0,10 centi i nije mjesto tu!
   Vrijeme je da se narod nauci sta je usluga i njena cijena ko svugdje u svijetu!
   Inace cijena usluga luke je 20% manja nego PortoNovi a blizi su gradu i jedinoj benzinskoj na Skveru!

 5. Znači, otpustit ćeš 3/4 radnika , ali ćeš slijedeću sezonu raditi sa 1/4 !. I ti kao vlasnik ćeš morati prati čaše , jer nećeš imati radnike !…!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code