U LONDONU NA WTM TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE

U LONDONU NA WTM TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE

0
Podijeli

wtm londonTuristička ponuda Crne Gore biće predstavljena na međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja danas počinje u Londonu.
Crnogorsku delegaciju na sajmu, na kojem će u saradnji sa strateškim partnerima, turističkom privredom i lokalnim turističkim organizacijama Budve i Herceg Novog biti predstavljena objedinjena ponuda Crne Gore, predvodiće ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da će Gvozdenović sjutra učestvovati na ministarskom samitu, koji organizuje Svjetska turistička organizacija (UNWTO). Samit će se baviti temom ” Kako premostiti jaz između turizma i politike u aviosaobraćaju”. Fokus će biti na prekookeanskim linijama, sigurnosnim procedurama i viznom režimu za vanevropske zemlje.
Planirano je i da Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC) na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore organizuje prijem povodom deset godina prestižne nagrade Tourism for Tomorrow.
Štand će biti domaćin dešavanja kao laureat ovogodišnje nagrade za projekat Vrhovi Balkana u kategoriji održivo upravljanje destinacijom, a prijemu će prisustvovati dobitnici nagrade ranijih godina, žiri i partneri WTTC-a.
Kkao je saopšteno, Gvozdenović, kao i državni sekretar Predrag Jelušić i direktor NTO, Saša Radović, sastaće se sa predstavnicima turoperatora i aviokompanija, potencijalnim investitorima i medijima radi promocije turističke ponude za narednu sezonu.
WTM je jedna od najznačajnijih međunarodnih turističkih berzi koja okuplja oko pet hiljada izlagača iz 180 zemalja, veliki broj medija i profesionalaca iz oblasti turizma.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code