Početna Naslovna U Luku Kotor prvi put uplovio “Viking Jupiter” sa 943 putnika i...

U Luku Kotor prvi put uplovio “Viking Jupiter” sa 943 putnika i člana posade

0

Kruzer “Viking Jupiter”, kompanije Viking Cruises, jutros je prvi put uplovio u naš zaliv posredstvom agencije BCM. To je novoizgrađeni brod ove kompanije, koji je ime dobio po kralju svih bogova Jupiteru i porinut je ovog februara pod malteškom zastavom.

Foto: www.vikingcruises.com

Na promo putovanju u Luku Kotor doplovio je iz hrvatske luke Dubrovnik, a u 16:30 planirano je isplovljenje za Krf.

Picerija i restoran

Na brodu se nalazi 482 putnika i 461 član posade. Viking Jupiter po svemu sličan ostalim brodovima iz flote vrlo karakteristično predstavlja stil koji već prepoznatljiv za Viking grupu. Dužine je 228m  BRT 47842t i gaza 6,45m. Ima 10 paluba i kapacitet od 930 putnika i 500 članova posade.

Inače, do kraja ovog mjeseca u Luku Kotor planirano je sedam uplovljenja, brodova “Artemis” i “Athena” koje “dovodi” agencija Adriamar.

Proteklog mjeseca u zaliv Boke uplovilo je šest kruzera, idućeg biće devet. Puna kruzing sezona za Luku Kotor, sa preko 30 uplovljenja velikih brodova očekuje se u aprilu.

Podsjetimo da je Akcionarskom društvu “Luka Kotor” odlukom Vlade Crne Gore dodijeljena prvenstvena koncesija za privredno korišćenje trgovačke luke Kotor,  na period od 12 godina.

Poslovnim planom za period od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko 5 miliona eura.

Realizacijom planiranih investicija “Luka Kotor” će stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, biće značajno povećan kvalitet obavljanja lučkih usluga.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code