Početna Oko nas Tivat U Marseju predstavljeni projekti zaštite Tivatskih solila

U Marseju predstavljeni projekti zaštite Tivatskih solila

0

Aktivnosti i projekti koje JPMD realizuje na području Posebnog rezervata prirode Tivatska solila radi ekološke restauracije i suočavanja sa posljedicama klimatskih promijena, predstavljene su u Marseju, na trećem radnom sastanku Mreže agencija i institucija Evrope i Mediterana koje upravljaju obalnim područjima – EMCA (Network of European and Mediterranean Coastal Agencies). Proejkat su, u ime JPMD, predstavile pomoćnica direktora Ivana Franeta i Dijana Došljak. Sastanak je organizovan u okviru “ICO Solution Commitments’ Days”, paralelno sa Svjetskim kongresom Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN).

Kako je saopšteno iz JPMD, cilj sastanka je razmjena iskustava i informacija vezanih za upravljanje obalom, kao i predstavljanje tekućih projekata i aktivnosti na sprovođenju ekološke restauracije u obalnim ekosistemima:

„U okviru toga, predstavnici JPMD su predstavili aktivnosti i projekte koji su realizovani i koji se realizuju na području Posebnog rezervata prirode “Tivatska Solila”, a u cilju ekološke restauracije i suočavanja sa posljedicama klimatskih promjena. Pored toga, cilj sastanka bio je i povezivanje evropskih i mediteranskih obalnih agencija, kao i jačanje mreže organizacija uključenih u očuvanje prirodnih područja“, kaže se u saopštenju.

Domaćin radionice je bila francuska Agencija za upravljanje obalom “Conservatoire du littoral”, sa kojom JPMD ima potpisan Memorandum o saradnji. Pored predstavnika Crne Gore, radionici su prisustvovali i predstavnici Francuske, Njemačke, Malte, Holandije, Poljske, Španije, Velike Britanije, Belgije i Tunisa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code