U MREŽI “PAUKA“ SVE VIŠE AUTA S ULICA NOVOG

U MREŽI “PAUKA“ SVE VIŠE AUTA S ULICA NOVOG

95
0
Podijeli

pauk_1207Parking servis u Herceg Novom uvodi red na ulicama uprkos otporima i nezadovoljstvu vozača, kojima često, kao danas na Savini, pauk ukloni auto zbog neplaćenog parkinga.

 

– Pauk interveniše po nalogu komunalne policije, ako nije plaćen parking, ali i ukoliko je auto nepropisno parkiran, izvan obilježene zone, objašnjava za Radio Jadran, Mišo Matković, direktor JP „Parking servis“. Ingerencije su odlukom Vlade objedinjene i povjerene komunalnoj poliiciji, koja daje nalog za uklanjanje auta. Kazna za to je 40 eura, plus 5 eura po danu ako uklonjeni auto ostaje na za to predviđenoj lokaciji, kod Metalurga u Igalu. – Ove godine je značajno manje intervencija – kaže Matković. Juče su uklonjena 4 automobila, od toga dva neregistrovana, koja su samo zauzimala mjesto u X Hercegovačkoj, iznad pijace, ili u ulici Partizanski put prema Škveru.

Picerija i restoran

– Vozači iz okruženja koji ostave auto na parkingu misleći da će izbjeći plaćanje na udaru su pauka – objašnjava Matković slučaj na Savini, gdje je auto BD AP 162 ukonjen jer je danima zauzimao  parking bez plaćanja.

“Nije cilj da se naplati više već da se oslobodi mjesto za vozače koji hoće da plate – kaže Matković. On tvrdi da je ove godine neuporedivo manje onih koji tako ostavljaju auta nego što je to bilo ranije. Ima dana kada ne uklonimo ni jedno vozilo, kaže Matković objašnjavajući da  uprkos otporima, uvode više reda na hercegnovskim, za parkiranje veoma neprikladnim ulicama. Primjer je prilaz Škveru, gdje su suzili ionako preusku dvosmjernu ulicu parking mjestima. No, to je značilo da su uklonili auta koja su tu samo zauzimala prostor, a nijesu u funkciji. Matković kaže da dobijaju i pohvale i pritužbe zbog stubića u tako uskoj ulici, ali objašnjava da je organizaciju odredio Sekretarijat za saobraćaj i da će se mijenjati ako bude potrebno. U svakom slučaju, dosta je „neuralgičnih ulica“ –  Orjenski bataljon, Manastirska, X Hercegovačke i uglavnom cijeli Novi je bez pravog prostora za parking tako da su ulice pretvorene u parking zonu, prizanje  Matković.put_skver

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code