U MUZIČKOJ ŠKOLI U HERCEG NOVOM KONCERTI, FESTIVALI

U MUZIČKOJ ŠKOLI U HERCEG NOVOM KONCERTI, FESTIVALI

83
0
Podijeli

Nastavljajući izuzetnu saradnju sa Muzičkim školama iz Crne Gore, ali i okruženja, u Muzičkoj školi Herceg Novi večeras će biti održan svečani koncert učenika, kao i studenata Muzičke akademije sa Cetinja.

Publici će se predstaviti 25 đaka, koji će nastupiti u klavirskim duetima i na flauti. Muzičku školu Herceg Novog predstaviće učenici iz klase prof. Danijele Medigović i Irene Mijušković. Pred novskom publikom, sa Muzičke akademije iz Cetinja nastupiće studenti klase prof. Alekseja Molčanova.
Biće to koncertni spektakl, pravi mali audio vizuelni ugođaj za sva čula, budući i da je koncertna sala “obnovljena” još jednim koncertnim klavirom, (pored postojećeg “Stainway & Sons-a” ) pjaninom, bubnjevima, električnom gitarom, tako da čitava “bina” izgleda maestralno, kaže Karadžićka. Na centralnom zidu postavljena su i ulja na platnu sa portretima velikana klasike Betovena, Mocarta i Baha, koji “opominju” koliko je ovaj muzički pravac važan za obogaćenje duha.
Inače, u Muzičkoj školi u starom gradu u toku su svakodnevno interni časovi i horske probe. Počele su i probe za 7. Međunarodni festival solo pjevača “Bruna Špiler”, koji će biti održan od 27. do 30. marta. Istovremenu traju pripreme i za organizaciju jazz festivala koji bi trebalo da bude održan početkom juna. Za predsjednika ovog festivala prošle godine izabran je čuveni novski džez i fank muzičar Antonije Pušić, aka Rambo Amadeus, poznatiji i kao Svjetski kilo car.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code