U nastavku akcije „Boka“ u Herceg Novom lišena slobode dva lica

U nastavku akcije „Boka“ u Herceg Novom lišena slobode dva lica

9
Podijeli

Zbog sumnje u nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, hercegnovska policija je danas, sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Odsjeka za borbu protiv droga, lišila slobode J.M. i D.K. To je nastavak akcije „Boka“, koja je, kako saopštavaju iz Uprave policije, usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL).

Službenici CB Herceg Novi su u koordinaciji po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, pretresli stan i druge prostorije koje koristi J.M. (36) iz Herceg Novog. Prilikom pretresa zatečena su i dva bezbjednosno interesantna lica G.F. (39) i D.K.(42) iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

Policija je pronašla i oduzela 33 metka puščane municije raznog kalibra, jednu ručnu bombu crne boje „M57“, pušku nepoznate marke i kalibra, dva bajoneta, boks, metalnu palicu na izvlačenje, dva prazna okvira pištolja, zatvarač puške i jednu granatu, najvjerovatnije ručnog raketnog bacača, navodi se u saopštenju.

Nakon kriminalističke obrade utvrđeno je da jedan metak pištoljske municije, dva prazna okvira od pištolja, jedna granata, najvjerovatnije od ručnog raketnog bacača, metalna palica na izvlačenje, zatvarač od puške, dva bajoneta i metalni boks pripadaju J.M, dok 32 komada puščane municije, puška nepoznate marke i kalibra i ručna bomba „M57“ pripadaju D.K.

Municija i eksplozivne naprave će biti upućene u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješeten državni tužilac u ODT u Herceg Novom, koji je naložio da se J.M. i D.K. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u šest akcija koje su sprovedene prethodnog mjeseca izvršili pretrese na 103 lokacije na jugu i sjeveru.

Riječ je o lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj osoba.

Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru, radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju – navodi se na kraju saopštenja Uprave policije.

9 Komentari

 1. Sta je novska policija radila sve ove godine? Tolerisali njihovo krimogeno ponasanje jer se svi medjusobno poznaju, pa nije red da se prijatelji i poznanici hapse. Jesu li uhapsili likove sto prodaju drogu po skolama?

  20
  1
 2. Puna podrska, ovo su signali da se pocinje mijenjati odnos nadleznih prema kriminalu i kriminalcima.
  Nadamo se da ce se krenuti i sire u akcijam protiv dilovanja droge, zelenasenja, nosenja oruzja, siledzijskig ponasanja po gradu itd.

  37
  3
  • Puna podrska svakako!Ali se bojim da se pocinje mijenjati odnos nadleznih samo prema jednoj ekipi a ne prema kriminalu i kriminalcima generalno.
   Sire akcije protiv navedenog strahovito prizeljkujemo ali im se ne nadamo s obzirom da su upravo kriminalci,posebno oni najopasniji i najveci,jedan od stubova rezima.
   ..Lako je zakljuciti sto mozemo ocekivati.

Ostavite komentar

*

code