U subotu plivački maraton Memorijal Mario Dido Marić

U subotu plivački maraton Memorijal Mario Dido Marić

0
Podijeli

Na potezu od Njivica do Škvera u subotu, u 18 h zaplivaće rekreativci, Novljani i furešti, učesnici plivačkog maratona, tradicionalne sportsko-zabavne manifestacije , 36.Memorijala Mario Dido Marić.

Plivaće rutu od 2 i po kilometra, na potezu od mula hotela Riviera u Njivicama do plaže Boka u Herceg Novom.
Pravo učešća imaju svi zainteresovani, zdravstveno sposobni plivači i plivačice.

Picerija i restoran

Za sve takmičare obavezan je ljekarski pregled, dva sata prije maratona na plaži Riviere. Mogu startovati samo oni koji su dobili ljekarsku saglasnost i popunili i potpisali prijavu za takmičenje. Radi bezbjednosti, plivači imaju pratnju barkama.

Za sve koji stignu na cilj obezbijeđene su diplome i suveniri, sendviči i sokovi, a za pobjednike novčane nagrade, pehari i medalje. Za prvo mjesto u ženskoj i muškoj konkurenciji nagrada je 200 €, za drugo mjesto 100 €, a za treće 50 €. Pokloni su obezbijeđeni i za najstarijeg i najmlađeg učesnika ili učesnicu.

Memorijal je uvijek imao odličan odziv plivača, na kojem je u prosjeku svake godine učestvovalo oko stotinu plivača i plivačica. Kuriozitet prošlogodišnjeg maratona bila je činjenica da je svih 110 učesnika doplivalo do cilja.

Maraton na relaciji Žanjic-Igalo pliva se od 1980. godine i predstavlja nastavak tradicije u Herceg Novom, koja je započela prije Drugog svjetskog rata, kada se plivalo na relaciji Rose – Herceg Novi. Posvećen je profesoru fizičke kulture JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, Mariju Didu Mariću, koji je maraton oživio osamdesetih godina prošlog vijeka. Maraton organizuje njegova porodica, a generalni sponzor je Opština Herceg Novi.

Do sada je učestvovalo preko 4000 plivača iz svih krajeva bivše Jugoslavije, Rusije, Holandije, Francuske, Norveške, Amerike, Češke.

Rekord preplivane staze drži Ilijan Malčić iz Banja Luke, koji je 2015. godine na cilj stigao za 28 min 25 sec.
Organizaciju su podržale Opština Herceg Novi i lokalna Turistička organizacija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code