Početna Turizam U nedjelju prvi Yaht week u Crnoj Gori, stižu 64 jedrlice i...

U nedjelju prvi Yaht week u Crnoj Gori, stižu 64 jedrlice i katamarana

1

Grupno jedrenje, upotpunjeno raznim događajima, čiji je cilj otkrivanje novih destinacija, tzv. Yacht week, biće prvi put održan u Crnoj Gori, odnosno u  Herceg Novom, 6. i 13. avgusta.

Nakon Hrvatske, Grčke, Italije, Španije, Kariba i Tajlanda, gdje je Yacht week do sada održavan, u Gradskoj luci na Škveru, u nedjelju se očekuje dolazak oko 500 učesnika, koji će doploviti na 64 plovila – u prvom terminu 35, a potom 13. avgusta 29 plovila.

Picerija i restoran

Flota se sastoji od jedrilica i katamarana, a učesnici su iz Amerike, Australije i Zapadne Evrope.

„U luku Škver će uploviti u popodnevenim časovima, a nakon pristajanja  gosti će obići Herceg Novi i zadržati se te večeri u našem gradu. Sigurni smo da će, pored Luke, i cijeli grad osjetiti korist od tog događaja, koji će biti dobra promocija Herceg Novog i Crne Gore,“     – najavio je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Vladimir Zloković.

„Yacht Week“ manifestacija je koju od 2006. godine organizuje agencija „European travel ventures“. Da Herceg Novi bude prva i posljednja tačka krstarenja Crnogorskim primorjem odlučili su se zbog istorije i velikog broja značajnih spomenika kulture, ljepote Starog grada, tvrđava i same Luke, dobre lokacije, ali i šarma koji posjetioce nikada ne ostavlja ravnodušnim, saopštili su organizatori.

Crnu Goru najavljuju kao „posljednju neotkrivenu tajnu Jadrana“. Osim našeg grada, flota će posjetiti i Kotor, Tivat i Budvu.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code