U nedjelju regata “Memorijal Jovo Dabović”

U nedjelju regata “Memorijal Jovo Dabović”

1
Podijeli

Regata „Memorijal Jova Dabovića“ za klase Optimist, Laser standard, Laser radial i Laser 4.7 biće održana u nedjelju 5. avgusta, u organizaciji Jedriličarskog kluba „Jovo Dabović 1947“ iz Baošića.

Jedriće se trougao u akvatorijumu tivatskog zaliva ispred obale u Baošićima, po međunarodnim regatnim pravilima (WS), pravilima klasa koje se takmiče, kao i po uputstvu za jedrenje, a start je u podne.

Picerija i restoran

Regata se raspisuje za klasu Optimist kategorija: Optimist generalno, Optimist djevojčice, Optimist do 12 godina i klase Laser standard, Laser radial i Laser 4.7, a koristiće se sistem niskih bodova.

Prijave takmičara primaju se na dan regate u kancelariji JK “Jovo Dabović” u Baošićima najkasnije do 11 časova, kada će vođama ekipa biti uručeno uputstvo za jedrenje. Takođe, takmičari se mogu prijaviti i putem e-mail adrese jk.jovodabovic@yahoo.com.

Proglašenje pobjednika biće istog dana u popodnevnim časovima, po završetku regate, ispred prostorija kluba, a nagrađenim jedriličarima biće dodijeljeni pehari i medalje.

Svi takmičari svojom prijavom prihvataju da na regati učestvuju na vlastiti rizik i odgovornost, napominju organizatori.

Ova regata jedna je onih sa najdužom tradicijom, ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Počela je sa osnivanjem jedriličarskog kluba „Jova Dabovića” 1947. godine.

 

1 komentar

  1. Da je sreće da Opština ovoj divnoj đeci svake godine kupi po dvije jedrilice, a ne da šakom i kapom djeli popovima, koji ionako previše uzimaju, pa su poluđeli.

    6
    2

Ostavite komentar

*

code