Početna Društvo U NEMILOJ I DALJE CURI KANALIZACIJA

U NEMILOJ I DALJE CURI KANALIZACIJA

0

Pogled_sa_ZvinjaJoš nije sanirano pucanje kanalizacione cijevi u naselju Nemila u Herceg Novom. Ono je nastalo zbog pokretanja klizišta još 1.decembra i  svakodnevno se zagađuje velika povšina ovog dijela opštine.

Načelnica komunalne policije, Nataša Tatalović rekla nam je da su krenuli u riješavanje velikog problema, koji je nastao zbog obrušavanja dvije ogromne stijene koje su slomile kanalizacionu cijev. Njih bi trebalo ukloniti, ali bez konsultovanja sa stručnjacima, to se ne smije uraditi, jer može doći do veće katastrofe.

– Taj dio Nemile je nepristupačan i treba ispitati da li prvo graditi  potporni zid koji će držati klizište. Ako se bude radio potporni zid biće potrebno više finansijskih sredstava za ovu sanaciju – objašnjava Tatalovićka i dodaje da tek treba naći izvođača za saniranje terena.

Ona smatra da je sreća što potok Nemila polako nestaje. Pada mu nivo, pa tako kanalizacija ne ide dalje do Plavog mosta u Meljinama, kako su prvobitno pretpostavljali.

Ipak, sve odlazi u more, a meterolozi najavljuju kišu i narednih dana što svakako neće biti dobro za rješavanje zagađenja i klizišta u Nemiloj.

Tehnički direktor „Vodovoda i kanalizacije“ , Milorad Velaš kazao nam je da se oni ne smatraju odgovornim, kao i da nijesu dobili nikakav nalog komunalne policije da se uključe u sanaciju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code