U NEMILOJ RJEŠENO ODVOĐENJE FEKALNIH VODA ILI KIŠNICE?

U NEMILOJ RJEŠENO ODVOĐENJE FEKALNIH VODA ILI KIŠNICE?

74
0
Podijeli

saht nemila 1Propust kod poslovnog prostora “Castellana” u Nemiloj u Herceg Novom bio je začepljen, zbog čega se voda prelijevala na drugu stranu magistralnog puta i otežavala saobraćaj.
Zbog toga su, prema nalogu Komunalne policije, radnici JP Stambeno komunalno, prošle sedmice preusmjerili vodu u tumbin, pa u kanal Nemile, do betonjerki starog “Prvoborca”. Ovo je za naš radio potvrdio i načelnik komunalne policije Herceg Novog, Zoran Bijelić.
– Ovakvim rješenjem voda je kanalisana u šaht za atmosferske vode i sada očišćenim tumbinom stiže do potoka Nemila. Mislimo da je ovo dobro rješenje da se voda usmjeri i olakša odvođenje kako ne bi dolazilo do prelijevanja po magistralnom putu. Ipak, slušaoci koji su se obratili Radiju Jadran i ukazali na ovaj problem smatraju da se radi o odvodu fekalnih voda iz okolnih kuća koje nemaju riješenu knalizaciju i septičke jame.
saht nemila 2– Komunalno dođe sa mašinama i razbiju šaht i “okrenu” kanalizaciju koja teče iz privatnih kuća koje nemaju septičke jame da teče u tumbin ispod magistrale. Pri tom sve okolo izbetoniraju da bi valjda na taj način oplemenili prostor. Ovako se nije radilo ni prije 50 godina a ne danas u XXI vijeku. Ljudi koji ovo rade stalno i neumorno nam pričaju da će od Herceg Novog napraviti evropsku, atraktivu i turistički posjećenu destinaciju – navodi se u e-mail-u koji je stigao sa fotografijama Radiju Jadran.
Prema riječima Bijelića, prelijevale su se atmosferske vode, a ne fekalne i ovim radovima neće remetiti izgradnju kanalizacionog kolektora.
– Ovo je bio jedan od začepljenih tumbina i njegovim čišćenjem poboljšano je odvođenje vode, koje je Zakonom o putevima u našoj, odnosno nadležnosti lokalne samouprave – navodi Bjelić
Obilne padavine koje su prošle sedmice skoro natopile bokeljske opštine, donijele su i dosta problema radnicima komunalne policije i JP Stambeno komunalno Herecg Novi. Na više mjesta ispusti i kanali nisu mogli da prime veliku količinu kiše, tako da je dolazilo do plavljenja, ali do odrona koji još nijesu uklonjeni sa nekih mjesta duž magistrale.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code