U NEVREMENU NA PRIMORJU SPASENO 30-AK TURISTA

U NEVREMENU NA PRIMORJU SPASENO 30-AK TURISTA

144
0
Podijeli

Uprava pomorske sigurnosti (UPS) i plovna jedinica policije sinoć su sa nekoliko lokacija na Crnogorskom primorju spasili tridesetak turista, kojima je zbog nevremena bila ugrožena bezbjednost. Kako prenose crnogorski elektronski mediji, u spasilačkoj akciji u akvatorijumu između Bara i Petrovca spaseno je 12 osoba.

Dramatično je bilo i kod Budve kada su pripadnici budvanske Službe zaštite i spasavanja sa Crvene plaže spasili 14 turista. Budvanski vatrogasci su uspjeli da jednog po jednog turistu, koje je već uhvatila panika, polako uz stijene izvuku do puta. Drama u Budvi je trajala do ponoći kada su budvanski spasioci spuštajući se niz litice, izvukli tinejdžera.
Između Čanja i Buljarice nevrijeme i južni vjetar podigli su velike talase koji su izazvali potapanje nekoliko čamaca, takođe bez ljudskih žrtava.
Spasilački čamac UPS oko 18 sati izvukao je kod Crnog rta grupu djece i odraslih.
Nevrijeme koje je juče tokom dana, ali i jutros zahvatilo Crnogorsko primorje u Herceg Novom na svu sreću nije izazvalo veće probleme osim uobičajenog plavljenja ulica usljed ogrominih padavina.
Od juče u 7 do jutos palo je 33,7 litara kiše po metru kvadratnom, a samo tokom noći do 7 ujutru 17 litara – kažu nam u Hidrometerološkoj stanici u Igalu i ističu da su ovakve padavine znatno iznad prosjeka za ovo doba godine.
”Ali kada je riječ o Boki to je normalna pojava, s tim da nas i narednih dana očekuje nestabilno vrijeme sa dosta kiše”.
Najjači naleti južnog vjetra bili su rano jutros u 4.20, dok su valovi na otvorenom dostizali visinu od 2 ipo metra.
U Sasovićima je usljed jakog naleta vjetra srušen jedan stub za struju i to je bio jedini poziv koji su dobili u Službi spasavanja i zaštite.
Preduzeće Stambeno komunalno takođe je primilo samo jedan poziv zbog stabla ”smrdelja” kod Novljanke koje je palo na put. Danas će uglavnom raditi na čišćenjeu puteva, šahtova, kanala koji su puni sitnog pjeska, jer nakon zatvaranja građevinske sezone, malo je onih koji su svoja gradilišta obezbjedili po propisu.
U Gradskoj luci na Škveru oštećena su od 40 samo dva veza i nekoliko blokova je prevrnuto, tako da je šteta oko 1.000 eura, ali sve će biti sanirano narednih dana – rekao nam je direktor Agencije za gazdovanje Lukom, Igor Svilanović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code