Početna Politika U Nikšiću bojkotuje, a u Herceg Novom Medojević poziva opoziciju na jedinstven...

U Nikšiću bojkotuje, a u Herceg Novom Medojević poziva opoziciju na jedinstven nastup

47

Pokret za promjene pozvao je opozicione partije u Herceg Novom da zajedno nastupe na izborima 7. maja, kao i da razmisle o eventualnoj zajedničkoj listi.

Predsjednik PzP-a, Nebojša Medojević, kazao je da je Demokratski front u ovoj opštini napravio sjajan rezultat na proteklim parlamentarnim izborima, te da su građani Herceg Novog jasno poručili da žele promjene, prenosi Mina.

– To je dokaz da su izbori koji nas očekuju puka formalnost. Građani Herceg Novog su vidjeli o kakvoj se prevari radi na prethodnim izborima, sa takozvanim građanskim listama, nezavisnim odbornicima i preletačima – rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

Sada je, kako je naveo, ogromna odgovornost na DF-u, koji je dobio najveću podršku u Herceg Novom, da pokuša da organizuje što širi opozicioni front.

– Imajući u vidu i našu politiku na državnom nivou, pozivamo kolege iz opozicije da zajedno napravimo veliku pobjedu u Herceg Novom – kazao je Medojević.

On smatra da bi trebalo razmisliti i o zajedničkoj listi koja, kako je naveo, ne bi trebalo da bude problem, ali “ukoliko to neke kolege iz opozicije ne žele, to je njihova politička odluka”.

– U svakom slučaju, PzP je, zajedno sa drugim konstituentima DF-a, potpuno spreman da prihvati odgovornost koju su nam građani Herceg Novog predali na parlamentarnim izborima – istakao je Medojević, potpuno siguran u veliku pobjedu DF-a u Herceg Novom.

Na pitanje da li se radi o promjeni stava, s obzirom na to da je donedavno govorio o bojkotu na svim nivoima, Medojević je kazao da je DF sada posvećen bojkotu izbora u Nikšiću, a da je u Herceg Novom druga situacija. On je podsjetio da je bojkot izbora u Nikšiću bio reakcija na odluku specijalnog državnog tužioca o hapšenju lidera DF-a.

Kako je naveo, u Herceg Novom trenutno postoje minimalni politički uslovi da opozicija izađe na izbore, i da pobijedi DPS. Ali:

– Ako se opet desi neka radikalna provokacija ili napad na DF, mi ćemo razmisliti da li da izlazimo na izbore u Herceg Novom – dodao je Medojević.

 

Miloš Bigović: DPS nam ostavlja u nasljeđe finansijske dubioze

Funkcioner PzP-a, Miloš Bigović, ocijenio je da se Herceg Novi nalazi u najgoroj političkoj situaciji u svojoj modernoj istoriji. Prema njegovim riječima, ne samo što prethodna vlast nije uspjela da realizuje nijedan razvojni projekat, nego je sprovela neke veoma dubiozne, sa puno koruptivnih elemenata.

Bigović je kazao da rezultat, koji je DF ostvario na parlamentarnim izborima u Herceg Novom, predstavlja veliku obavezu i odgovornost, i poručio da su u tom političkom savezu spremni da je preuzmu.

– Velika otežavajuća okolnost je ono što nam Demokratska partija socijalista ostavlja u nasljeđe – brojne probleme, finansijske dubioze i neriješene slučajeve – istakao je Bigović.

On je kazao da je DPS samo u prvoj godini kad je preuzeo vlast u Herceg Novom, uvećao izdatke za lične dohotke zaposlenih u Opštini za više od 200 hiljada EUR, a da je u protekle dvije i po godine ukupne izdatke za tu namjenu povećao za oko 430 hiljada EUR.

– Ukupno su raspisali 161 oglas za prijem novih radnika, tako da sad u Opštini uz problem viška radnika koji smo imali ranije, sad imamo ogroman problem viška neradnika, što će biti jako teško riješiti u budućnosti – naveo je Bigović.

 

Sanja Crnić: Herceg Novi žrtva državne politike

Funkcionerka PzP-a, Sanja Crnić, kazala je da je prethodna vlast dovela grad do potpune blokade. Ona je kao primjer uništene hercegnovske privrede navela hotelsko-turističko preduzeće “Boka”, koje je nekada zapošljavalo hiljadu stalnih i oko 500 sezonskih radnika, a nakon privatizacije zapošljava 50 ljudi.

– Privatizacija je išla samo na ruku investitora, i dovela do njegovog enormnog bogaćenja – dodala je Crnić.

Prema njenim riječima, to je samo jedan od primjera koji pokazuje da je Herceg Novi žrtva politike koja se vodi na državnom nivou. Trenutna lokalna vlast nema ni minimum razumijevanja za problema građana Herceg Novog, ustvrdila je Crnić.

47 Komentari

 1. @Herceg Stjepanovi inicajali su ZT. Izbacen je iz PzP. Sada je u novoj stranci. Cestitke za njih
  @Bivsi clan je ista osoba.
  @delete takodje
  Daj covjece, ako imas sta, reci zeni u lice. Bas si jadan

  5
  2
 2. crnićka je “pravi” izbor…, zaposlena preko partije u komunalnu policiji i nikad nije dolazila na posao , toliko o njenim radnim i morlnim sposobnostima. propast ljudi opozicija, jer se uvijek osipala. a kad se navodno udružila, vrlo brzo se koalicija raspa jer ne mogu se dogovoriti ko će novčanik držati…uzas

  7
  8
 3. Podjanka ti kao stari DPSovac trebala bi poc da posjetis Svetozara a ove sto prozivas prepusti nama gradjanima da odlucimo 7 aprila samo mislim da ces tada teski zaspat.

  19
  1
 4. Kao bivsi clan PZP mogu da kaze da je PZP bio jedna od najuredjenijih partija dok je na njenom celu bio Milos tu su bili dr. Dzakula, Jasna Zlokovic, Katic i mnogi drugi ugledni Novljani a dolaskom Bazdara i Crnicke pocinje osipanje najboljih tako da je cinjenica da sadasnje rukovodstvo Demokrata su bivsi clanovi PZP koji su je napustili.

  13
  15
 5. Dps nije otpustao stare kadrove, od kojih ima i strucnih i sposobnih ali sada “nepodobnih”, jer im IZBOR to nije dozvolio. Sto je istina treba priznati.

  4
  10
 6. Rako, proširi malo vidike. Tvoj šef je prvo bio komunista, onda je bio Miloševićev hegemonista, onda je bio za postmiloševićevsku Jugoslaviju, onda je preuzeo program onih koji su mu nekad bili izdajnici, onda je bio veliki rusofil, onda je prešao na evroatlantske integracije. Što reče jedan hrvatski političar, ako dođu Brazilci i bude vidio neki interes biće i za njih.

  13
  2
 7. Poštovani Igalo 😀
  vidim da si aktivan u odbrani vašeg gospodara svevišnjeg , i njegovih odabranika …Ukrao pare i riješen problem kažeš 😀 Jesi siguran da je on jedini lopov tu ? A đe je 770 000 000 neplaćenog poreza ? A što ćemo sa privatizacijom telekoma ? A sa KAP ? A Željezara ? A R.Dakić ? A Boka ? E to se zove udar !
  Evo vam se čitavi svijet sprda sa ovim kako ga zovete “udarom” sa praćkama i čizmama i zapaljenom oružju na dnu jezera 😀 na dan izbora …. no možda bi i povjerovali da nisu onu babu viđeli kako je privode ,ona je razbucala scenario xaaxaxxa.
  Budući da nisam pristalica nasilja i terorizma i simpatizer političkih struktura kao ti ( a znamo ko je 90-tih pozivao na rat za mir ) , te da sam crnogorac koji vidi jasnu sliku i priliku ovoga što su ti koje braniš napravili od Crne Gore , nema tog udara , tornada , zemljotresa koji bi opustošio jednu zemlju kao ova vaša ekipa 🙂
  Šta reče ko je koga uvatio milojko ? svetimira ? A đe ga je ? Jel ono na terazije buca burek i lječi se od nostalgije . U Srbiji jel da ? aaaaaaa nema u nas doktora,nije imao kad da razvije zdravstvo za ovih 25 godina 😀 preči je bio bankovni račun
  Ajd polako

  20
  6
 8. Sve što više izlazite u javnost i još kad narod čuje vaše komentare i ono malo što je glasalo za vas više neće htjeti.O kakvom vi to članstvu pričate u Novom!?Zar vi ne znate da ovde sem vas na slici i uže familije ne postoji ni jedan član PZP u Novom.Bigoviću zna se kosi!!Crnićka znase kosi!!Medojeviću zna se kosi!!

  13
  19
 9. DPS je u Novome uradio dosta, ali mu je najveca greska sto je usao u koaliciju sa “*****” iz Izbora. Zbog njihovih ******* sada napadate DPS.

  6
  11
 10. Kako mi svi imamo kratko sjecanje. Pa taj Medojevic je bio jedan od urednika u listu koji je drzao zemunski klan i Legija. Bio je kao neki ekonomski komentator a u stvari pljuvao pok. Djindjica. U istrazi je rekao da nije znao ko je vlasnik lista. Eto, takvi hoce vlast, takvi se bave u Herceg Novim.

  23
  31
 11. Spacakumin ti si pravi olicenje bota. Pa svaki ti je komentar vezan za Sveta. Covjek je ukro pare, uhvatio ga je Katnic i super. A sto cemo sa ovim vasim teroristima sto su htjeli na narod da se puca. Steze se obruc oko pipuna i vojvode a? Ko ce ti onda placat da kuckas ako se stegne do kraja, kao u slucaju Marovica?

  15
  34
 12. Od 4.500 glasova u oktobru, DF-ovif je cisto 1.500. Ostalo su vas glasali glasaci SNPa koji nisu prihvatili URA-u u koaliciji, i nesto Novske liste. Mada je vecinom Novska lista podrzala Demokrate, jer je Mica odlican sa Aleksom.
  Dalje, ko ce vam biti nosilac liste u HN? Crnicka ili Seferovic? Pa jedno drugog ne moze vidjet u novine. Slabo, dosta slabo.

  19
  17
 13. Ko valja,a ko ne valja?PZP je upravljao urbanizmom i sta je uradjeno za to vrijeme?Koliko ste slucajeva korupcije otxkrili i objelodanili?Ne mislim da ste trebali istrazivatii koruptivne radnje u urbanizmu vec su se vasem kadru sami otvarali tokom obavljanja funkcije.Sta ste uradi?Nista!!!!E zato vas nismo glasali i necemo jer nama demagogija ne treba!!!!

  20
  19
 14. Botovi 😀 u novom a i na slobodnim državnim izborima vam slijedi čišćenje ….Oslobađanje Crne Gore od pijavica i njihovih domaćina… Sad vi dok imate fore vidite oćete li za vašim mentalnim, ideološkim i duhovnim prosvetiteljem , svetim “patriotom ” Budvanskim , što je mahao zastavom Crne Gore pa je ojadio za stotine miliona ,zatim podnio zahtjev za državljanstvo Srbije 😀 Kako vi volite Crnu Goru , čudo jedno 🙂 samo se pitam đe će te i što ćete postat u skorijoj budućnosti…

  32
  7
 15. Ajmo demokrate, ajmo Bečiću. Naš je Novi, sada ili malo kasnije , valjda ću još toliko živjeti da dišem slobodu, bar malo. Od moje familije pet glasova , jedan više od Jelićeve “agende”.

  25
  29
 16. Sjećate li se da je turizam cvjetao u HNovom dok je gosn Bigović bio savjetnik za turizam Dejanu Mandićiu. Sretna vremena kad je svuda tekao med i mlijeko. Korupcije nigdje a svi stručni i pošteno radili svoj posao. Opet će tako ako podržite ovu gospodu i vojvodu Mandića.

  25
  23
 17. Milane,
  Znam da si pricao da ste vi dok ste bili vlast zaposlili neradnike, tako da je neko morao zaposliti radnike da se uradi nešto. Po cemu tvrdiš da ste ti i tvoji zaposlili radnike a ugalvnom (izbor) sa DPS om u koaliciji neradnike. Cudno je da se osvrces samo na DPS jel to zato sto nesmijete da otvorite front demokratije sa IZBOROM koji vam sada treba… Zapitas li se ikada ti kao Bigovic Cuca ko i zasto placa kampanju DF a. Zapitas li se ikada ti kao pristalica integracija ko placa kampanju protiv njih…

  17
  14
 18. Medojević nastavlja sa demagogijama, nije mi uopšte jasno ko još podržava politiku ovog čovjeka. Bigovicu, ne bi bilo viska kadrova u Opštini da je DPS sproveo sistematizaciju kako treba, ovako je ostavio stare kadrove a nove sto je “doveo” ispadose visak. Bas se pitam da dođe opozicija na vlast, koliko bi im trebalo vremena da otpuste DPS kadrove? Ne bi puno sigurno… Opozicija ima samo jedan cilj, da smijeni DPS i ništa drugo, za dobro grada i države osjecaja nemaju, dokazi su Budva i Kotor koliko im je tebalo da formiraju vlast, u čudu se našli pogubljeni kao djeca “sta da cine sad kad imaju vlast.”

  21
  14
 19. sramotno je sto ste prodali svoje glasace u NIKSICU gdje se moga pobjediti DPS , kako ce biti tim ljudima kada DPS preuzme potpunu vlast ,jeste li se ikad to zapitali sram da vas bude vasa su djeca na sigurnom i normalno skoluju se po zapadnoj evropi od nasih para normalno nikad vise moj glas necete dobit , i drugi put kada spominjete gradjanske liste u HERCEG NOVOM treba da ustanete jer tu ima dosta postenih ljudi kojima niste ni do koljena .

  35
  13
 20. Jeste li procitali biser, imajuci u vidu i nasu politiku na drzavnom nivou, misli li to momak na cergarenje, nasilje, udaranje na policiju, vrijedjanje u udaranje sakama po kolegama u parlamentu, e qqlele grdnijeh li , e nacu napisati sto jer mi onda necete objaviti, zort vam je.

  21
  16
 21. ako neke partije bojkotuju parlament znaci li to da njihovi poslanici dobijaju ili ne dobijaju plate?ako ne ucestvuju na izborima oce li dobiti pare predvidjenje za izbore iz budzeta?
  vidim na tv da se opozicija nije odrekla sluzbenih vozila pa me bas cudi da su se odrekli i mnogo vecih privilegija.

  20
  13
 22. Pobogu ,ljudi!Sve što je rečeno na konferenciji je istina i život u Novom to potvrđuje!Kamo sreće da su nam roditelji i škola izgrađivali građansku svijest !Tada bi racionalno donosili odluke!PZP je građanska stranka,a to sto su preletaci osobenost politicke scene u CG nije problem Milosev ni Sanjin!

  17
  27
 23. Kakvi ste vi pacenici. Nigdje normalnog komentara. Narod neka glasa za koga misli, sto vam je potreba za ovim. Ako vam niko ne odgovara nemojte ni izlaziti na glasanje. Mora da pisete komentare zato sto ste na poslu. Ja ne mogu naci posao, zato pisem. Blago vama kad vam posao dozvoljava da surfujete i pisete samo da bi dobili koji “lajk”.

  32
  26
 24. Bravo Medojeviću,ma ti si političar od povjerenja,za tobom ćemo odmah u kolonu.OSTAVITE se Noovg DF-eovci i prodani PZP-eovci.Sramortno je to što radite.

  36
  22
 25. Jeste li bjese ono glasali u skupstini za crnogorski ustav,samim tim podrzali crnogorsku crkvu i jezik,tad vam milo bjese dobar kad ste imali dvotrecinsku vecinu u skupstini,tu bice da nema koruptivnih elemenata?

  46
  11
 26. Kakve manipulacije. Rece Li to doktor Milos da je blast vrsila DPS. A da. On je vjerovatno bio odsitan ili neobavjesten da nas je sve opcinio I vodio Izbor. E moj doktore.

  28
  18
 27. Medo, i Novome PZP ne pistoji ima 7/8 godina, a i Nova je sa kadrovima tanja da ih sada ne pominjemo. Ovi na drzsbne izbore ste ugrabili na DZA BU. Na lokslnim je druga prics. To znate i zsto vec odsvno pregovarate sa SNP i Izborom. Ostali sumnjam da ce sa vama. Pa vi dte vodili Novi sa SNP i SNS puba dva mandata. Pa zar KATIC i Bazdar nisu tboji bili fo juce.
  Smanji fozivljsj jet ce te opozicija protimaviti da rsdis za DPS.

  28
  17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code