Početna Turizam U Novom 69% turista iz Srbije i BIH za tri mjeseca

U Novom 69% turista iz Srbije i BIH za tri mjeseca

9

Gosti iz regiona i dalje čine okosnicu turističke posjete u Herceg Novom, pa je tako u junu, julu i avgustu bilo 122.216 posjetilaca iz Srbije i BIH. Oni su, prema evidenciji TO Herceg Novi, ostvarili 1.058.680 noćenja i čine 68.72% ukupne posjete.

Poslije njih najbrojniji su gosti iz Ruske federacije, kojih je bilo 20.482 ili 11,52 odsto u ukupnom prometu. Potom je bilo 3488 Poljaka, ili 1,96 odsto. Slijede Njemaci, Mađari, Ukrajinci i Hrvati sa nešto više od 1% učešća u prometu. Ispod procenta su zastupljeni gosti iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Austrije…

Zanimljivo je da je za tri mjeseca registrovano samo 408 gostiju iz Crne Gore.

Inače, pred vikend i kišu, koja će vjerovatno „pomrsiti račune“ domaćinima i turistima, u svim vidovima smještaja na hercegnovskoj rivijeri boravilo je 19.235 gostiju ili 21% više nego u istom periodu prošle godine.

9 Komentari

 1. Prošle godine sam vidio jedna kola sa tablicama Estonije, a ove godine čak pet! Znači da je broj turista iz Estonije skočio nekih 500%!

  12
  2
  • Kada bi se ljeti prošetao do Škvera i priupitao strane turiste koji se tu vrzmaju odakle su, dobio bi uglavnom odgovore da su iz Poljske, Mađarske, Češke, Slovačke i Njemačke.

   4
   2
 2. I što sade, ovi vole Cecu i trubače a mi bi kao
  trebali da ih educiramo protiv njihove volje. Ako jop dodami Ruse ti je cca 90 % svih
  Pitanje:ocemo li ove turiste jer nas uglavnom za sada drugi obilaze. Osim kruzera i ovih iz DU.

  11
  3
 3. A bilo je najmanje 250 000 gostiju jer pola nije bilo prijavljeno ovo ljeto a i ono sto je bilo prijavljeno manje dana je placena boravisna nego sto je nocenja. Ali to vi nikada necete dovesti u red dok god kontrolisete samo mjestane a ne pitate nista ljude sa strane koji imaju kuce sa po 20,30 kreveta i izdavaju na crno po cijelo ljeto.

  25
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code