Početna Naslovna U Novom preko 27 hiljada turista

U Novom preko 27 hiljada turista

9

U Herceg Novom trenutno boravi 27766 registrovanih gostiju, pokazuju posljednji podaci Turističke organizacije Herceg Novi.

Ovo predstavlja 86% ostvarenog prometa gostiju na isti dan 2019. godine.

Najveća popunjenost je u privatnom smještaju, gdje je registrovano 21756 gostiju, dok je u hotelima 5982.

U hostelima nema gostiju, dok je u auto kampovima registrovano 28 korisnika.

9 Komentari

 1. Uredno izdajem gostima apartman, tako i korespondenciju istog, pa me zanima kako je moguce da sluzbenica Turisticke organizacije moze da prijavi gosta 4 dana unazad i to na adresu gde on nije bio?
  Naime, preko booking.com-a bukirala osoba iz Srbije nas apartman za 6 osoba. Medjutim javi se ona telefonom i moli za jos dve osobe da budu sa njima jer su mladi, studenti, drustvo iz istog mesta pa da budu svi zajedno, jer postoji takva mogucnost. Posto i sama poticem iz Srbije, razumem tesku materijalnu situaciju zbog kovida, odobrim ja istoj 8 osoba. Zatraze da udju u apartman od 10-11 pa i to odobrim. Ali, dodjose oni u 8:30 vec sa taxijem. Sta cu nego ih primim makar da cekaju u hladu u dvoristu. Recem im da do 1 sat dok tresti Labamba i oni mogu da budu se vesele ali posle ne. Medjutim trebala im je opomena. Zatim me pitase 28 uvece da li je moguce da im se pridruzi prijatelj koji je u Italiji i eto dosao bi da ih poseti sledeci dan. Opet smo im hteli izaci u susret i rekosmo ok. Vi sami se sada trebate stisnuti i vodite racuna o cistoci narocito kupatila jer vas je puno. Posebnu naknadu nismo trazili ni za ono dvoje niti za ovog treceg. Privh 8 sam odmah prijavila, ali ovaj novi tj 9 ti niti se pojavljuje niti prijavljuje pa napisem 29 og preko bookinga odgovornoj za grupu da ako je stigao ovaj novi on mora da se prijavi. Upoznah ja toga novog 29 jula uvece. Isto vece suprug primeti da jedan od tih gostiju dolazi sa tri nove devojke u apartman. On ih je zaustavio i pokazao im pravac medjutim one su komentarisale ” kakvi ste vi to ljudi” i odose. Tek tada smo poceli sumnjati u ovu grupu, tj da im namere nisu postene iako smo se mi krajnje ljudski postavili prema njima. 30 jula 9-ti nam pokazuje uplatnicu za 8 eura koje je platio kada se prijavio i sve to nasu adresu. To je nemoguce jer on ce biti kod nas samo 3 dana. Onda je rekao kako crnogorci varaju pa su ga ostetili za 5 eura jer ce on tu biti samo 3 dana. Odoh proveriti i sluzbenica u Turistickoj je verovatno u dogovoru sa gostom odradila ovako: uvela ga je pod dva ID broja, svaki na 4 eura, tj ona ga je verovatno prijavila jednim ID za unazad od 27 jula kada je presao granicu Bari – Bar pa je i istoga dana stigao kod nas mada mi to nismo znali. Krili su ga dok suprug nije video 3 devojke koje su hteli prosvercovati kod nas, i zato su odlucili da nam saopste kako je 29 o7 dosao prijatelj iz Italije. Znaci sluzbenica Turisticke ga je nezakonito prijavila unazad 4 dana, iako je to mladja osoba, koja putuje i koja zna da je prijava stranca svugde ista obaveza. Umesto da me je sluzbenica nazvala telefonom i pitala o cemu se radi ( bila sam bolesna pa ne mogu da cekam dugo u redu pa sam zato dala vlasnicki list neka se sam prijavi od 29 do 01 avgusta. Znaci sluzbenica stiti prekrsioce a ne nas koji omogucavamo da se gosti prijavljuju.
  Mi ne znamo gde je on bio 4 dana jer nije bio nigde prijavljen. Sve se skockalo naravno, isti odlazi sutra ali, ali vi koji nas kontrolisete i saljete inspekcije niste nista bolji od onih koji krse te propise.
  Necu da se po izlasku iz ove zemlje vodi da je bio kod nas kada nije i tacka. U Srbiji je isti zakon, znam jer muza prijavljujem u roku 12 sati svaki put kada odsedam u rodnom gradu.
  Imaju li srbijansksi gosti specijalan status sada?

  1
  1
  • Postovani mogu li Vas zamoliti za odgovor ..naime vodim grupu 22.8 u H.N kao i svake godine pa me zanima ulazak u CG jer smo svi u konfuziji treba PCR ne treba i tako to hvala Vam na odgovoru
   Vladimir

 2. U Kumboru u potoku pored najvece samoposluge IDEE neki,, domacin,, prazni septicku jamu da od smrada ne moze da se spava. Sutra ce verovatno neki broj turista zavrsiti u bolnici. Sramota i uzas, sve to na 20 m od hotela KUMBOR i 300 m od hotela One&Only elitni turizam? Uzas… Valjda ce inspekcija i nadležni preduzeti mere ovo je skandalozno

  26
  • Komunalna policja je izasla danas na teren i konsratovala da je tesko pomaci pocinioca koji ispusta fekalije u potok… Sramota…. NESPOSOBNI sluzbenici komunalne policije….zato veceras taj isti, ponovo prazni fekalije u potok javnog dobra, da celo naselje nesnosno smrdi ali NADLEŽNE sluzbe NE MOGU DA GA NADJU… kao da uz potok ima milijardu kuca bez kanalizacije… NECE DA RESE PROBLEM, neka truje turiste i ostale mestane, neka zbog pojedinca koji hoce da ustedi, da ne plati pražnjenje septicke jame trpi CELO drustvo, BRAVO ZA ODGOVORNE, siguran sam da je lako pronaci pocinioca ako se odgovorno pristupa poslu. Od kuce do kuce dok se ne otkrije trovac, SRAMOTA Kumbora… Do tada uzivajre turisti i mestani u SMRADU I KUPAJTE U FEKALIJAMA…

   12
 3. Da li postoje komunalni policajci i policajci koji mogu da prekontrolisu maloljetna lica koji po plazama sjede i piju alhoholna pica iz staklenih flasa koje obavezno poslije toga razbiju na tim istim plazama. Na plazi kod tunela i na maloj plazi na skveru je opasno postalo za malu djecu i samo je pitanje kad ce se desiti nesreca pa ce onda biti kasno za plakanje.
  Kod tunela se setalistem ne moze proci zbog pivnice i posto se pravi tolika guzva i posto pice dozvoljavaju da se pije na zidicu i na sred setalista pod hitno ukloniti jedan red stolova da bi se obezbjedilo da se sigurnije moze proci setalistem jer je to ne izdrzivo od guzve i guranja i bez kovid 19 virusa.
  Nema noci da motor na saobraca od skvera prema Jahtingu kao i vozila na setalistu sto u blizini krusa i na slicna mjesta. Dva dana i setnje od 22:00 do 01:00 i ukupno 0 komunalnih ili obicnih policajaca smo sreli na relaciji od skvera do stare banje i nazad.
  Da i moram spomenuti guzve ispred popaja , i mnoge radnje na setalistu gdje je urbana legenda da je neko nekad vidio nekoga sa maskom i da ne pricam o kolicini ljudi u svakom lokalu. Za njih ocigledno ne vaze pravila kao za sve ostale ?
  Da i moram pohvaliti otvaranje lokala i postavljanje stolova povise Boke sa onim kioskom u siblju nabijenim, garantovano najglibavije mjesto u Evropi i volio bih da znam kako je moguce dobiti dozvolu za otvaranje takvog objekta ?

  25
  3
  • “Da i moram pohvaliti otvaranje lokala i postavljanje stolova povise Boke sa onim kioskom u siblju nabijenim, garantovano najglibavije mjesto u Evropi i volio bih da znam kako je moguce dobiti dozvolu za otvaranje takvog objekta ?”

   Ma gdje je tacno ovaj lokal?Hocu da idem tamo.

   3
   2
 4. Treste bubnjevi do zore u gradu ali nema intervencije komunalne policije. Nije da oni ne bi ali, zbog svog skromnog kulturnog obrazovanja, oni smatraju da samo bubnjevi nijesu muzika.

  30
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code