U NOVOM SVE ”PO NOVOJ”

U NOVOM SVE ”PO NOVOJ”

99
0
Podijeli

Ni jedna od pompezno najavljenih kapitalnih investicija u Herceg Novom, među kojima je i više započetih prije nekoliko godina, neće biti završene do kraja 2013.

Sve se prenosi na termine ”po praznicima”, a nakon praznovanja, ako je suditi po meteo najavama, neće biti previše suvih dana.
Izgradnja kanalizacionog kolektora u Herceg Novom dobrano kasni, a uvođenje podizvođača beogradske kompanije Milenijum očekuje se tek 15. januara. Završetak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Herceg Novi u Meljinama, predviđa se za kraj naredne godine. Oba poduhvata vrijedna skoro 30 miliona eura i prave se zahvaljujući kreditnim sredstvima KFW banke, Vlade i opštine.
Šetalište Pet Danica biće raskopano cijelom dužinom od tvrđave Forte Mare ka Meljinama do naredne sezone. Nakon što nije uspio drugi tender za rekonstrukciju dijela Šetališta Pet Danica prema Igalu, jasno je da ni taj posao neće početi do kraja godine, kako je bilo planirano. Iz lokalne samouprave danas su saopštili da je napokon treći tender bio uspješan, iako se javio samo jedan ponuđač.
Sanacija klizišta na Podima najavljivana od oktobra, zbog preprojektovanja odložena je za naredu godini. Sanacija puta ka Mojdežu takođe ostaje „po Novoj godini”.
Osim ovih kapitalnih investicija tu su i one nešto manje, ali izuzetno znčajane i dugo najavljivane i iščekivane, pogotovo sanacija Njegoševe ulice. Trebalo je da bude završena do sjutra 24. decembra.
Međutim, rokovi su probijeni zbog, kako su rekli, nepredviđenih situacija sa instalacijama. Biće navučen prvi sloj asfalta, kako bi se do Nove godine ulica pustila u saobraćaj, no biće u mraku, jer tender za nabavku javne rasvjete na tom potezu tek će biti raspisan.
Igralište na Savini u nekoliko navrata je počelo i prekidano da se gradi jer je falilo para. Izvođač tvrdi da radovi ulaze u završnicu, ali građani kraja ne vide.
Tako da kada Novljani proslave Novu godinu, jedan i drugi Božić, grad će biti veliko gradilište, taman pred najznačajniju zimsku turističku manifestaciju „Praznik mimoze”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code