Početna Društvo U novskoj „Ćistoći“ zbog kovida 13 radnka „van stroja“

U novskoj „Ćistoći“ zbog kovida 13 radnka „van stroja“

1

Epidemiološka situacija među zaposlenima u hercegnovskoj Čistoći nije dobra, s obzirom da je dio kadra obolio, a dio u samoizolaciji kao kontakt inficiranih kovid virusom. Ipak, prema riječima direktora, Vasilija Seferovića, uspjeli su da se organizuju, pa svakodnevne aktivnosti ne trpe.

U preduzeću je trenutno 13 radnika koji odsustvuju zbog infekcije:

„U poslovodstvu je 7 inficiranih, a od radnika na terenu 6. No, i pored toga, obavljamo redovno skupljanje i odvoz komunalnog otpada i čišćenje i dezinfekciju javnih površina zajedno sa Službom zaštite i spašavanja, kao i polupodzemnih kontejnera“, naveo je Seferović.

Čekaju nalog komunalne policije za Lušticu

Kad je riječ o uklanjanju nelegalnih deponija na Luštici, na koje su se Radiju Jadran žalili mještani novskog dijela, Seferović pojašnjava da na teren izlaze tek nakon inspekcijskog nadzora Službe komunalne policije:

„Divlje deponije treba da obiđe Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora da pokušaju da utvrde o kakvoj vrsti deponija je riječ i na čijoj su zemlji i u skladu sa tim odrediti dalji način postupanja. Ako je nešto na javnoj površini i dobijemo nalog kao njihova izvršna služba, postupićemo po nalogu“, istakao je Seferović.

Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora posredstvom Call centra nijesu stizale prijave mještana Luštice vezane za ovaj problem, kazali su nam u Call centru.

Postoji ona narodna „Ako laže koza ne laže rog“, koja se može primjeniti u ovom slučaju, jer su mještani poslali fotografije našoj Redakciji. Naravno, iako kažu da su se obraćali nadležnima treba to da urade opet pozivom Call centra Službe komunalne policije – 19800, slanjem SMS poruke, mejla ili putem portala www.sistem48hercegnovi.me, kao i lično.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code