Početna Društvo U OŠ “DAŠO PAVIČIĆ“ KONAČNO NOVA SALA ZA FIZIČKO

U OŠ “DAŠO PAVIČIĆ“ KONAČNO NOVA SALA ZA FIZIČKO

0

o.s._daso_pavicic

Đaci u hercegnovskoj osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ od ove nastavne godine, nakon četiri godine, časove fizičkog vaspitanja imaće u potpuno obnovljenoj fiskulturnoj sali, u koju je uloženo 50 hiljada eura.

Sada i skoro 1200 učenika najveće hercegnovske osnovne škole, mogu primjeniti staru devizu – U zdravom tijelu zdrav duh -Prema riječima direktora Nikole Stojanovića tek krajem 2010. godine dobili su prva sredstva od oko 20.000 eura iz Ministrstva prosvjete i sporta. Iskoristili su ih za sanaciju krova, zidova, eketroinstalacije i zamjenu pločica u svlačionicama. Stojanović kaže za Radio Jadran da jeste zadovoljan učinjenim, ali izgleda da će sala biti premala za sve učenike:

„Velika je zaintrersovanost đaka za izborni predmet sport i fizičko vaspitanje, pa ćemo biti primorani da u sali organizujemo časove fizičkog za po dva odjeljenja“ – navodi Stojanović.

U obnavljanje fiskulturne sale u OŠ „Dašo Pavičić“ na Toploj utrošeno je oko 50.000 eura. Određena sredstva tokom ljetnjeg raspusta su stigla iz Opštine Herceg Novi, kao i još jedna tranša iz resornog  Ministarstva. Stojanović napominje da će Škola  od 1. septembra biti bogatija za još jedno informatičko odjeljenje sa 15 novih računara, koje su takođe dobilili od Ministarstva.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code