U okolini Kamenog uskoro pješačko-biciklistička staza

U okolini Kamenog uskoro pješačko-biciklistička staza

4
Podijeli

kameno staze 1Pješačko-biciklistička staza kod sela Kameno, u zaleđu Herceg Novog, uveliko se uređuje. Proteklih dana postavljene su klupe i vertikalna signalizacija. Na više atraktivnih vidikovaca, uz stari put za Kameno sada je moguće sjesti i odmoriti  iako staza još nije zvanično otvorena.

Radi lakšeg dolaska i bolje informisanosti posjetilaca, montirane su info table kod Matkovića mosta, izvora Zelenac i Kotobiljskog izvora, kao i vrhova-vidikovaca: Gručalica, Tajno brdo i Šilobod.

Picerija i restoran

tajno brdoPostavljeni su i brojni novi smjerokazi na svim  raskrsnicama, počevši od hercegnovske autobuske stanice, pa na više. Na ovaj način je dio posla na oživljavanju Kamenog priveden kraju, navode iz Agencije za zaštitu i razvoj Orjena.

Predstoji još nekoliko važnih aktivnosti na uređenju same pješačko-biciklističke staze i Kotobiljskog izvora, kada će Herceg Novi  dobiti novu rekreativnu površinu u neposrednoj blizini grada. To će biti od značaja za razvoj sela, ali i  turističke ponude cijele opštine.

4 Komentari

Ostavite komentar