Početna Društvo U oktobru popločavanje pješačke staze od Risna do Perasta

U oktobru popločavanje pješačke staze od Risna do Perasta

2

Uređenje pješačke staze od Risna do Perasta JP Morsko dobro povjerilo je preduzeću “Electro team” d.o.o. iz Budve, sa kojim je zaključen ugovor za IV završnu fazu izgradnje pješačke staze.

To podrazumijeva popločavanje novoizgrađene staze duge 2,1 km dekorativnim prefabrikovanim betonskim pločama najvišeg kvaliteta. Širina popločane staze iznosiće 1,5 m. Pri izradi projektnog zadatka posebna pažnja posvećena je planiranju specifičnog mozaičnog popločavanja koje treba da bude uklopljeno u već postojeći ambijenta Kotorsko-Risanskog zaliva, navode iz Morskog dobra.

Projekat predviđa i dva stajališta za ukupno 14 parking mjesta, odmor i panoramsko razgledanje obale.

U ovoj fazi, pored popločavanja, staza će biti ograđane zaštinim ogradama uz ivičnjake sa putne strane i sa strane mora.

Izvođač radova će shodno Ugovoru biti uveden u posao početkom oktobra, a previđeno je da radovi traju 100 kalendarskih dana od tog datuma.

Ukupna vrijednost radova na IV fazi iznosi 349.054,94 € sa uračunatim PDV-om.
Po završetku ovog posla predviđeno je postavljanje drvenih klupa, kanti za otpadke i hortikulturalno uređenje staze.

JP Morsko dobro je perethodne dvije godine sprovelo intezivne građevinske radove i proširenje same staze, a pred početak ljetnje turističke sezone 2018. završilo  postavljanje javne rasvjete, koja ranije nije postojala na ovom dijelu Jadranske magistrale. Ukupna vrijednost svih radova iznosi cca 650.000 €.

2 Komentari

  1. Hoce li se moci parkirati i voziti po tim plocama ..i pjesackim stazama..pa neka
    Majke sa bebam i kolicima i djeca idu kolovozom a motoristi poplocanim stazama i neka se parkiraju poprijeko da niko ne moze da prodje..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code