Početna Društvo U Opštoj bolnici Kotor 20 kovid pacijenata, pet životno ugroženo

U Opštoj bolnici Kotor 20 kovid pacijenata, pet životno ugroženo

0

Epidemiološka situacija je poboljšana, iako i dalje složena, a na dnevnom nivou je manji broj inficiranih pacijenata, ocijenio je za Radio Jadran, direktor Opšte bolnice u Kotoru, dr Davor Kumburović.

Na dnevnom nivou se, kako je rekao, pregleda dvadesetak pacijenata:

„Na odjeljenju je trenutno 15 pacijenata, 5 životno ugroženi, a jedna pacijentkinja je na mehaničkoj neinvazivnoj ventilaciji, dio tih pacijenata je iz Herceg Novog. Od otvaranja covid odjeljenja do 15. decembra premašen je broj od 130 pacijenata, tako da sa današnjim danom taj broj iznosi oko 140“, precizirao je dr Kumburović.

Covid odjeljenje u OB u Kotoru otvoreno je za pacijente iz Boke kotorske, a od početka rada odjeljenja najveći broj pacijenata bio je iz Herceg Novog.

Kad je riječ u kadru, uzimajući u obzir sistem rada i organizaciju, preko 70% zaposlenih uključeno je u sistem rada:

„Često mijenjamo srednji kadar, ljekari ostaju isti, tako da nemamo većih poteškoća u kadrovskom smislu. Trenutno je od srednjeg kadra, 5 sestara u izolaciji, dok su ljekari u ovom momentu svi zdravi“, naveo je dr Kumburović.

Broj covid kreveta za sada se neće povećavati:

„Mi smo licitirali sa 10 kreveta, pa smo to proširili na 25. Ako epidemiološka situacija bude išla u povoljnijem smjeru, mislim da će i ovaj broj biti sasvim zadovoljavajući. Ali, moramo biti svjesni da dolaze praznici, te stoga ponovo apelujem na građane na oprez, odgovornost prema sebi i drugima, ali i prema nama kao medicinskom osoblju kako bismo mogli nesmetano da im pružamo pomoć“, upozorio je dr Kumburović.

Prema posljednjem izvještaju Instituta za javno zdravlje, u Crnoj Gori je ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna 617, a od početka godine 626.

U drugom talasu epidemije od početka juna, iz Herceg Novog su preminule 24 osobe, trenutno je 263 inficiranih, a oporavilo se 1.103.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code