Početna Društvo U Opštoj bolnici Kotor još 15 kovid kreveta

U Opštoj bolnici Kotor još 15 kovid kreveta

3

Dramatičan porast broja inficiranih pacijenata u opštinama Boke kotorske i Budve uslovljava proširenje kovid kapaciteta u Opštoj bolnici Kotor, pa će od sljedeće sedmice biti opremeljeno dodatno odjeljenje sa još 15 kovid kreveta.

Situaciju je teško držati pod kontrolom, jer prema posljednjim podacima sajta Wordlometers Crna Gora je treća država u svijetu po ukupnom broju slučajeva zaraze koronavirusom na milion stanovnika. U Kotoru, Tivtu i Herceg Novom je blizu, ili preko, 400 inficiranih kovid pacijenata, a u Budvi skoro 1000.

Mnogi umjesto u bolnici infuzije primaju u kućnim uslovima, zahvaljujući patronažnim službama Domova zdravlja.

Teških slučajeva je sve više i Opšta bolnica Kotor danima nema slobodnog kovid kreveta. Tako je od 15 pacijenata šest sa izuzetno teškom kliničkom slikom.

Kako su obavijestili iz te ustanove, čim se montira drugi dio opreme biće osposobljeno dodatnih 15 kreveta.

Velikupodršku zdravstvenom sistemu predstavlja i nova PCR laboratorija u Domu zdravlja Kotor. Ovdje dnevno analziraju po 60 uzoraka na kovid infekciju. U tome im pomažu dva molekularna mikrobiologa IZJ.

Testiraju za sada, odnosno obavljaju ispitivanje za opštine Kotor i Tivat, te za potrebe Opšte bolnice Kotor i Specijalnih bolnica u Risnu i Dobroti.

Uskoro bi trebalo u PCR laboratoriji u Kotoru da obrađuju uzorke i iz ostalih primorskih gradova.

3 Komentari

 1. Za ovakvu zdravstvenu situaciju su potrebni ljudi koji znaju pitrebe stanovnistva u ovakvom trenutku.Izgleda da je najteze dati pare za zdravlhe gradjana.Prvo plate u opstinu,svim javnim sluzbenicima o drzavnim ustanovama koji su dobijali platu za i poslije Mila a onda sto ostane bijednom ,vjerujucem narodu.Koji Katic i koji Komar?Vazno je da nam bacaju prasinu u oci izjavama na televiziji dok dok navode vodu na svoj mlin.Ako milionski grad moze imati svoj red valjda moze i mala Crna Gora da je srece i profesionalnog i organizacionog znanja.Rezultate svega vidjecemo ovog ljeta!

 2. Neka pomoc za Herceg Novi???
  Smije li RJ da provjeri zasto je ministarka bila u turisticko razgledanje Herceg Novog , umjesto da je dosla da rijesi probleme u nasem gradu?
  Moze li se znati :
  -zasto se zadrzala u bolnici Meljine samo 10ak min ?
  -zasto je odbila da porazgovara sa internistima cije je odjeljenje desetkovano kadrom zbog kovida,a inace u deficitu medicinskog kadra i medicinske opreme sto je goruca tema poslednjih dana u medijima?
  -zasto nije upoznata u kakvom je statusu bolnica Meljine i zasto nema vremena da se bavi sad s time (to je njena izjava) ?
  -zasto nije obisla nijedno odjeljenje,vec se sastala sa stecajnim upravnikom u kabinetu direktora i odagle otisla na rucak u Feral ?
  -zasto je odlucila da nece otvarat kovid odjeljenje u bolnici Meljine za koje se zalazu dr Komar i Katic ? Mozda jer je svjesna da je to nemoguce posto Meljine nemaju pulmologa,infektologa,dovoljan broj adekvatnih respiratora,skener,pokretni rentgen aparat,monitore,infuzione pumpe ? Sto implicira da uopste nema volju i namjeru da to obezbijedi bolnici tj nasem gradu.

  13
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code