U osvajanje Španjole, na 4. Novskoj skalinadi, rekordnih 170 učesnika iz 10...

U osvajanje Španjole, na 4. Novskoj skalinadi, rekordnih 170 učesnika iz 10 zemalja

4
Podijeli

Vrijeme za jedinstvenu trku skalinima od Škvera do Gradske tore i Vrha tvrđave Španjola je došlo i uzbuđenje organizatora i čak 170 prijavljenih raste. Uprkos lošoj meteo prognozi danas, te nestabilnoj i za vikend.

Iz Triatlon kluba X Herceg Novi najavljuju da će program početi sjutra u podne, za kada je zakazan trening, odnosno prolazak rutom skalinade od Škvera do Španjole. Od 13h zakazano je preuzimanje startnih paketa. U ovom terminu je i prijavljivanje za Malu skalinadu, kazao je za Radio Jadran član uprave TKX Herceg Novi, Luka Čupić.

Picerija i restoran

– Start Male skalinade, od Škvera do Trga, zakazan je za sjutra u 15:30h. Nadamo se da će nas poslužiti vrijeme. Ukoliko, međutim, vrijeme bude loše, start ćemo prolongirati za naredni vikend. Ali, nadamo se, da nam kiša neće pokvariti plan. U nedjelju, 4. februara, na programu je Velika skalinada, od Škvera do Španjole. Od 8:30 do 10h zakazano je preuzimanje čipova. Svaki takmičar će imati čip za mjerenje vremena – objasnio je on.

Prijave su završene 29. januara, a na spisku je rekordnih 170 učesnika iz 10 zemalja. Među njima su i takmičari iz nekoliko egzotičnih zemalja, odnosno iz Australije, Kenije i Južne Afrike, navodi Čupić. Pored njih na Skalinadi će se pojaviti takmičari iz Njemačke, Rusije, Ukrajne, a najbrojniji su iz regiona, odnosno Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore.

Velika skalinada biće održana i u slučaju padavina, napominje Čupić i dodaje da su prognoze pozitivne već za subotu poslijepodne, pa u nedjelju očekuju suvo vrijeme.

Promoterka ovogodišnje Skalinade, Olivera Jevtić i njen trener, Kenijac Stanley Kipruto, inače, dugogodišnji Oliverin prijatelj i poznati atletičar, stižu danas u Herceg Novi. Oni će, kako je planirano, osim učešća u Velikoj skalinadi, dodjeljivati medalje najmlađim učesnicima prvog dana ove jedinstvene sportsko-turističke manifestacije.

Organizatori će, ukoliko Malu skalinadu odlože zbog padavina, odluku o tome saopštiti sjutra oko podne.

Kada je riječ o orgzanizaciji, Čupić je kazao da su im u pomoć pritekli članovi volonterskog kluba iz SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, ali i prijatelji Skalinade, koji već četvrtu godinu pružaju podršku. Među njima je i medijski sponzor Radio Jadran.

Novska skalinada je rekreativna trka, sa 642 skale, i usponom od 178 m, vodi kroz Stari grad, pored tvrđave Forte Mare, Sat kule, Kanli Kule, stazom dugom 1280 m. Predviđena je za sve u malo boljoj kondiciji, domaće i goste, rekreativce i profesionalce.

Duž cijele staze organizatori su obezbjedili 7 muzičkih “okrepa”. Za dobar zvuk na Skalinadi pobrinuli su se: organizacija Enerđia Records Herceg Novi i DJ KRUSTY, prijatelji dobrog zvuka su Prostorija i DJ BODZIJE, na Trgu TRIXCLB mix, a zanimljiva lista je i kod Magarećih vrata.

pored njih, u podvožnjaku, na polovini puta ka osvajanju Španjole, sviraće dobro poznati bend Efekat juzine, odnosno na basu Aleksandar Ćipro Ćipranić, a na bubnjevima Marko Rkoma Grle, nakon toga takmičari i publika mogu uživati u Watima iz poznatog Golfa III, Milana Prlainovića.

Takmičari i svi koji ih budu čekali na Španjoli imaće prilike da uživaju u ritmu srca i Enerđie Records Herceg Novi.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code