“U ovu borbu sam uložio NAJVRIJEDNIJE što imam! PODRŽITE ME”

“U ovu borbu sam uložio NAJVRIJEDNIJE što imam! PODRŽITE ME”

5383
0
Podijeli

Borba za Herceg Novi, koja traje, za neke od 12 partija koje su ušle u izbornu trku, već mjesecima, imaće svoje finale u nedjelju. U grad pod Orjenom su se preselile i centrale partija iz Podgorice, a Novljanima su se obraćali partijski lideri, Podgoričani, Ucinjani, Kotorani, Barani, Mojkovčani, Nikšićani i obećavali Novome brda i doline. Isti oni koji su Novi, od lidera crnogorskog turizma, doveli do prosjačkog štapa.

Od svih predizbornih obraćanja, danas se izdvojio emotivni poziv mladog Novljanina, Aleksandra Aca Škobalja, nosioca Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj, sugrađanima da ga podrže. Ovu listu osnovali su prije nepunih mjesec dana novski privrednici, sportisti i mladi stručnjaci kojima je kap prelila čašu.

Picerija i restoran

Pročitajte emotivno obraćanje ovog mladića koji kaže da “ovo nije politika, već borba za spas Novoga”.

Novljani, koji već 25 godina gledaju kako njihov grad ide “trčećim korakom unazad” odlično znaju šta to znači.

“Poštovani sugrađani,

ja nisam od velikih riječi, a vjerujem da ste i vi možda malo ljuti zbog ove buke koja je posljednjih dana zadesila Novi i obećanja kojima vas bombarduju sa svih strana a već ste mnogo puta prevareni. Vjerujem i da ste ljuti jer su vam proteklih dana i sedmica na vrata dolazili nepoznati ljudi, ulazili u vaše kuće i tražili vaše potpise.

Glasali ste već mnogo puta do sada, a ništa se nije promijenilo. Herceg Novi je još siromašniji, i mi zajedno sa njim. Izgubili smo mnogo godina. Svaki čovjek koji izgubi jedan dan, treba da razmisli zašto ga je izgubio i kako, a kamoli godine.

Izbori u Herceg Novom su za par dana. Imate pravo, ali i veliku odgovornost da birate i da ovoga puta izaberete prave. Vjerujem da ćemo riješiti pitanje puteva i vode za grad i naša sela, pitanje autobuske stanice i šetališta, očistićemo, okrečićemo, ozelenićemo, počećemo da rješavamo i teško pitanje bolnice u Meljinama, da popravljamo i gradimo ono što su prije nas srušili. Radićemo 24 sata dnevno da bi stvorili nova radna mjesta za mlade Novljane.

Dragi Novljani, živjeli ste bolje prije 30 godina. Svaka država, svaki grad i narod teži da ide naprijed, da stvara bolji život za sebe i svoju djecu. Herceg Novi poslednih 25 godina ide trčećim korakom unazad.

Ja nisam političar. Ovo nije politika. Ovo je borba za budućnost naše djece. Borba za ekonomsko, duhovno i moralno ozdravljenje Novoga.

Nisam od velikih riječi, ali sam vaspitavan i trudim se da budem čovjek od riječi. Založio sam svoje ime u ovu borbu jer je to najvrednije što imam, i tražim vašu podršku. Ako je dobijem, obećavam da ćemo mnogo raditi i uz Božju pomoć podići ovaj grad na noge. U nedjelju, zaokružite, ne za sebe, nego za našu djecu.

Broj 6.”

Plaćeni izborni program

Nema komentara