U planu privatizacije: Institut Igalo, lokalitet od Sutorine do Njivica, Donja Arza,...

U planu privatizacije: Institut Igalo, lokalitet od Sutorine do Njivica, Donja Arza, Gornji Klinci, Kabala for, Dobra Luka…

17
Podijeli

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte utvrdio je Nacrt odluke o planu privatizacije za ovu godinu. On će biti upućen Vladi na saglasnost.

“Nacrtom plana privatizacije za 2017. godinu, koji je pripremljen na osnovu predloga ministarstava, državnih fondova i tenderskih komisija Savjeta, utvrđeni su osnovni ciljevi privatizacije i drugi aspekti ovog procesa, metodi i načini privatizacije sa utvrđenim spiskovima društava i procentom akcijskog kapitala za privatizaciju”, kaže se u saopštenju.

Picerija i restoran

Osnovni ciljevi privatizacije su, kako se navodi u dokumentu, povećanje konkurentnosti i efikasnosti funkcionisanja društava, podsticanje stranih ulaganja i preduzetništva u svim oblastima, povećanje zaposlenosti i poboljšanje životnog standarda građana.

Dokumentom su predviđeni prodaja akcija i imovine putem javnog tendera – na osnovu odluka Savjeta nastavak sprovođenja javnih tendera za privatizaciju privrednih društava AD „Montecargo“ Podgorica i „Luka Bar“– ADBar.

“Početak pripreme i sprovođenja javnih tendera za privatizaciju privrednih društava predviđei su za Institut „Dr Simo Milošević“ AD Igalo (prodaja akcija i/ili dokapitalizacija), HG „Budvanska rivijera“– AD Budva (prodaja akcija nakon restrukturiranja), HTP „Ulcinjska rivijera“– AD Ulcinj (prodaja akcija i/ili dokapitalizacija i/ili valorizacija dijela imovine), „Institut za crnu metalurgiju“– AD Nikšić (prodaja akcija i/ili dokapitalizacija nakon restrukturiranja), „Marina Bar“– AD Bar (prodaja akcija) i „Castello Montenegro“ – AD Pljevlja (prodaja akcija)”, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, turistički lokaliteti ili privredna društva koji su Nacrtom plana predviđeni za valorizaciju kroz javno privatno partnerstvo nastavkom sprovođenja tendera su VTK „Mediteran“ na Žabljaku, Donja Arza u Herceg Novom, turistički kompleks Ecolodge, Vranjina u Podgorici, Kolašin 1600, Bjelasica i Komovi u Kolašinu i lokalitet „Buljarica“ u Baru i Budvi.

 

Nacrtom plana predviđeno je i da nadležne tenderske komisije nastave redovne aktivnosti na analizi postojećeg stanja i na pripremi tenderske dokumentacije, u skladu sa procedurom izbora investitora za dugoročni zakup za valorizaciju Velike plaže u Ulcinju – turistička valorizacija kroz razvoj, izgradnju, finansiranje i upravljanje ekskluzivnim turističkim kompleksom i dugoročni zakup zemljišta na Velikoj plaži, kao i za Adu Bojanu.

Predviđen je nastavak aktivnosti nadležnih tenderskih komisija i na lokalitetu koji se nalazi između Njivica i ušća Sutorine u Herceg Novom, kao i na vojno-turističkom kompleksu „Bigovo-Trašte“ u Kotoru, lokalitetu u okviru Državne studije lokacije „Sektor16“ u Kotoru, predviđen za nautičko-turistički kompleks (NTC Marina Kotor) i uvali Masline – „Utjeha“ za rt Odrač u Baru.

“Predviđen je nastavak aktivnosti na vojno-turističkom kompleksu „Ostrvo cvijeća“ i zemljištu Prevlaka u Tivatu, kasarni „Gornji Klinci“ u Herceg Novom, skladištima „Morinj“ u Kotoru, „Dobre vode“ u Baru i „Kopita“ u Kolašinu, kao i motelu Šas sa Vladimir ekonomijom u Ulcinju, skijalištu „Savin kuk“ na Žabljaku i lokalitetu „Kabala for“ u Herceg Novom”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, predviđena je i turistička valorizacija lokaliteta obuhvaćenih Prostornim planom posebne namjene „Bjelasica i Komovi“, Cmiljača u Bijelom Polju, kao i nastavak aktivnoti na Kraljičinoj plaži (Dubovica 1) u Baru i Budvi i na lokalitetu „Dobra luka” u Herceg Novom.

17 Komentari

 1. @istinu recite
  Da mi je odlicno nije ni priblizno a zelim mnogo bolje , hocu li dozivjeti ne znam . A tvoji komentari daju predstavu da si veoma zadovoljan sto si sad porekao. A moje procitaj malo bolje ako se vec upustas u raspravu. Nidje ne rekoh da sam zadovoljan. A sto se instituta tice najbolja varijanta su Norvezani koji cijene ,postuju naseg radnika i koji su ih uvijek dobro hranili . Al ko nas pita

 2. “Jadna ti je istina” , ti reci istinu:je li lijepo pljuvati onoga ko ima svoje mišljenje.Okreni glavu na drugu stranu i uživaj u svome zadovoljstvu životom,a ja bih da živim malo bolje,jer patnje i laži mi je dosta,politike i mržnje,straha i neistine.Laži sebe i svoju đecu do mile volje ,tebi je izgleda odlično.

  6
  1
 3. @istinu recite
  A da mi je znat koji si da te ispljuvam kad god te vidim. Ocito si dobro ususkan od ovih koje branis u svakom clanku taman ko da branis djedovinu. Pa i ako su te ususkali cuti i pokri se usima i zazmuri na komentare napacenog i prevarenog naroda koji krvavo zaradjuje za svoj dinar i opstanak ! …pi…pi….pi…

  4
  4
 4. Institut koji ima sve popunjene kapacitete u periodu kada je otvoren, moze samo ogranicena bud*la privatizovati ili jos gore neki l**** koji je odavno trebao na robiju zbog vec slicnih ovakvih poslova…

  2
  1
 5. Ko to kaže da je Institut neuspješno preduzece ???
  I zašto ???
  I da ga niko neće za džabe.
  Onome ko Institut kupuje da bi radio njegovu osnovnu djelatnost medicinski kadar mu je dar sa neba.
  Kao i kadar ugostiteljstva, održavanja i usluge.
  Nego u privatizaciji Instituta najveći problem su 200000 metara zemlje na pjeni od mora za koje su skoro svim potencijalnim kupcima vezani planovi.
  Nezaboravite uz dužno poštovanje, onaj ko ima 10 hektara zemlje u Vojvodini smatra se imućnim.

  2
  4
 6. Institut i jeste nasa đedovina,jer smo ga mi stvarali i razradili,a ne ovi lopovi sto sve unistise i rasprodase, bas kao da je njima babo ostavio.

  2
  2
 7. Rodjen bas u Igalu,ko god radi zna da nije lako biti uspješan,ne može to preko noći,A ono onda,bilo prošlo zahvaljujući svima skupa,nijesmo cijenili,ni znali,ni viđeli,ni vjerovali da što je svačije to je ničije.Vidiš li da nije lako ni privatizovat neuspješno preduzeće?Niko ga neće ni za džabe,a vidiš li ko đe sjedi,a ko đe radi?

 8. Istinu recite.
  Drago mi je da ste još jedan pobornik uspješnih privatizacija poput Boke, Brodogradilišta, Prvoborca , PKB-a, Mješovitog Itd i td.
  A da nigdje neće nestati uzmite primjer Tamarisa.
  I nemojte o socijalizmu jer nemozete okreciti sto je tada napravljeno.

  2
  3
 9. A đedovinu vam nije bilo žao prodavati i u novčanik složit,a? Nijesu protiv privatizacije oni koji su sposobni da radom zarade,nego uljuljani u državne firme,a protivnici države.Nego,ko vas pita,žao nam je….

  4
  1
 10. Rodjen bas u Igalu ,ne tuguj,jer Institut niđe ne nestaje,on će biti u Igalo vazda i tebi će biti milo što si blizu njega i što si u njemu penziju zaradio socijalistički,svi za jednoga,jedan za sve.Raduj se,….,

  4
  1
 11. Drzava se pokazala kao los domacin, sto god ima potrudi se da unisti i onda proda za sitni novac, ali paznja,upravo tu razliku od niske do realne cijene neko strpa sebi u spag, istini za volju ne sve, podjeli se sa kolegama.

  3
  4
 12. Srecne zemlje , srecnih ljudi i srecnih domaćina. Sve na prodaju, posto zašto još malo ostalo.
  Ovaj put Institut ide po svaku cjenu makar i onu najbjedniju.
  Zašto????
  Da dozivi sudbinu Tamarisa, Hotel Igala Plaze i drugih Bokinih objekata.
  Tužno da tužnije nemoze biti, samo sto to njih ne dotiče.
  Nisu oni zaradili penziju u institutu, nije im institut djecu iskolovao, nisu radili u njemu i radovali se njegovom napretku.
  Zato i nemaju trunke poštovanja , nostalgije i želje za njegovim boljitkom.
  Ustvari nemozemo ni očekivati bolje kad se o sudbini Instituta i našoj odlučuje van Herceg Novog.

  4
  3
 13. Vidjeli smo njihovo djelo, “uspješnu” privatizaciju brodogradilišta. Evo više od dvije godine sve stoji uništeno. Nekada, a to nije bilo davno, 800 radnika je zarađivalo platu u brodogradilištu. U državi gdje je sve urušeno, ne možemo se nadati ničem boljem.

  5
  4

Ostavite komentar

*

code