U podorjesnkim selima snijeg prestao da pada, putevi prohodni, osim do Ubala

U podorjesnkim selima snijeg prestao da pada, putevi prohodni, osim do Ubala

0
Podijeli

Sniježna mećava koja je juče oko podne zahvatila zaleđe Boke trajala je gotovo čitav dan, a potpuno se smirila oko 22h. Svi putni pravci ka podorjenskim selima u zaleđu Herceg Novog jutros su prohodni. Posljednji autobus sa Kruševica sinoć je krenuo po redu vožnje.

Kako je za Radio Jadran kazala direktorica Komunalno stambenog preduzeća, Jasmina Konjević na putevima jutros ima dosta leda, prvo posipanje obavljeno je oko 7:30 h. Tokom dana biće obavljeno još jedno na svim kritičnim mjestima.

Picerija i restoran

Očišćen je i put do Bjelotine, a ubrzo će biti prohodan i pravac do Sitnice. Ekipe su na tom dijelu aktivne jutros od 5 časova.

– Na putnom pravcu prema Ublima, probijanje smetova smo počeli prema depniji Tisove grede. Očekujemo da očistimo pravac do 11 časova, a nakon toga ćemo početi i izvlačenje kamiona i čišćenje puta do Ubala – objašnjava ona.

Prema njenim riječima, kamioni Čistoće juče su bili parkirani na proširenjima, jer nisu mogli da priđu deponiji zbog visokin sniježnih smetova, a čistač nije mogao da prođe pored njih i ukloni snijeg sa puta. U međuvremenu je počela snažna mećava, pa je čitav posao odložen do prestanka padavina.

Predsjednik MZ Kameno-Žlijebi, Goran Stanovčić potvrdio je da su kamioni Čistoće parkirani na proširenjima i da čistač ne može da prođe. On je upozorio da na putu prema Mandićima ima dosta leda, a sniježni pokrivač je, prema njegovoj procjeni, oko 20-30 cm, a temperatura je ispod nule.

– Do Vrbanja se može malim autom, velikim nije preporučljivo. Do tamo se čisti solidno. Čisti se i posipa i ovdje na Kamenom, ali jednostavno ima mnogo leda, pa je vrlo teško– navodi on.

Ispod Vratla ima 30-40 centimetara snijega, ali kolima se može do parkirališa bivšeg motela “Borići”.

Dan je sunčan i tako će se zadržati, pa svi koji žele mogu danas da pođu i uživaju u zimskoj idili.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code