Početna Oko nas Kotor U Pomorskom muzeju Crne Gore video nadzor i nova muzjeska rasvjeta

U Pomorskom muzeju Crne Gore video nadzor i nova muzjeska rasvjeta

0

JU Pomorski muzej Crne Gore Kotor koristi vrijeme zabrane posjeta zbog pojave korona virusa za realizaciju investicija u zgradi Muzeja, koje će značajno unaprijediti uslove za posjetioce, zaposlene, i za čuvanje vrijedne baštine, eksponata i arhivske građe.

Fptp Pomorski muzej Crne Gore

Od početka 2020. godine u Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor realizovano je niz značajnih investicija. U toku su završni radovi na ugradnji novog video nadzora sa 41 kamerom, i novog protivpožanog i protivprovalnog sistema u svim prostorijama. Nakon sprovedene tenderske procedure radovi su povjereni firmi ,,SAB security” iz Herceg Novog u vrijednosti od 27.800 €.

U toku je i postavljanje nove muzejske rasvjete, i to 208 reflektora na 40 šina. Nova rasvjeta biće postavljena u svim odjeljenjima na prvom i drugom spratu muzeja, i na stepeništu. Vrijednost ove investicije iznosi 14.950 €, a shodno tenderskom postpuku radovi su povjereni firmi ,,VATT” iz Podgorice. Ugradnjom profesionalne muzejske rasvjete izložbene prostorije Pomorskog muzeja dobiće adekvatno osvjetljenje u skladu s muzejskim propisima i pružiti još ljepši dojam posjetiocima.

Uz ove radove, Pomorski muzej obavlja i redovnu istraživačku i konzervatorsko-restauratorsku djelatnost.

Foto Pomorski muzej Crne Gore

Završetkom ovih radova uslovi za posjetioce biće značajno poboljšani, a Pomorski muzej biće u prilici da i dalje bude reprezent bogate kulturne baštine Kotora i Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code