Početna Društvo U ponedjeljak kontakt emisija: Gošća Radija Jadran Danijela Đurović

U ponedjeljak kontakt emisija: Gošća Radija Jadran Danijela Đurović

19

Nakon vijesti da je turska kompanija Mass Gintaš napustila Postrojenje za preradu otpadnih voda u Nemiloj, a upravljanje preuzeo „Vodovod i kanalizacija“ otvorila su se novo-stara pitanja. Kako ono sada funkcioniše, kada će Opština angažovati konsultantnsku kuću radi tehničko-tehnološke pomoći na postrojenju, ko će završiti posao, što je s lokacijom za odlaganje mulja i druge dileme.

Dobili smo neke pismene odgovore potpredsjednice Opštine, Danijele Đurović, ali ona je spremna i da uživo, sjutra u 10 časova, u programu Radija Jadran da dodatna pojašnjenja .
Do tada možete dostavljati pitanja oko funkcionisanja postrojenja u Nemiloj, kao i kolektora duž hercegnovske rivijere, na e-mail radiojadran@yahoo.com, na našoj FB stranici, na telefon 336 111, Viber 067 270 365 i u komentarima ispod ovog članka.

„Postrojenje za preradu otpadnih voda (PPOV) u Nemiloj obavlja svoje osnovne funkcije i u njemu se vrši mehaničko i biološko prečišćavanje otpadne vode. Jedan od testova rada PPOV bile su obilne padavine u prethodnom periodu, kada je i pored velikog dotoka vode Postrojenje obavljalo svoje osnovne funkcije“- tvrdi Đurović.

Trenutno su na postrojenju predstavnici konsultantske kuće iz okruženja, koju je angažovala Opština Herceg Novi, a koji pružaju tehničku pomoć zaposlenima, dodaje ona:

„U toku smo pregovora sa JV Mas Gintaš, kojima su dati precizni rokovi za ispunjenje preduslova za obnovu ugovora. Shodno njihovom ispunjavanju uslova do predviđenog roka, biće definisano ko će završiti preostale građevinske radove na postrojenju“- pojašnjava potpredsjednica.
Opština Herceg Novi je još 2011. godine kupila i opredijelila lokaciju za tretiranje mulja, neposredno uz PPOV.

„S obzirom da smo odustali od solarnog isušivanja koje je i ekološki i ekonomski neprihvatljivo, u toku smo izbora tehnologije za tretiranje mulja. Postrojenje još ne proizvodi mulj, s obzirom da on nastaje kao produkt obrade otpadne vode u dužem vremenskom periodu“- napominje Danijela Đurović.
Izgradnja kanalizacione mreže napreduje dogovorenom dinamikom i biće završena do 30. aprila 2018. godine, kako je i najavljeno, tvrdi još ona.

Ali, detalje oko funkcionisanja ova dva kapitalna poduhvata za Herceg Novi, možete saznati u kontakt emisiji Radija Jadran, “Da se zna“ u ponedeljak, 2. aprila od 10 sati.

19 Komentari

 1. Pitanja za Danijelu Đurović:
  1.KO JE PREDLOŽIO LOKACIJU ZA POSTROJENJE U MELJINAMA I ODOBRIO ISTU?
  2.KO JE PREDLOŽIO I ODOBRIO DA PODMORSKI ISPUST BUDE SAMO 1000M OD PLAVOG MOSTA IZMEĐU BOLNICE I MALIH ROSA?
  3.KO JE SKLOPIO UGOVOR ZA IZGRADNJU SA TURCIMA ?
  4.KOLIKO ĆE BITI KRAJNJA CIJENA OVOG PROJEKTA I KAKO ĆE JE PLAĆATI GRAĐANI KROZ POVEĆANU CIJENU POTROŠENE VODE?

 2. Jaooo opet će da nam obeća da će kolektoe bit gotov za dva/tri mjeseca. Već 7 godina obećava završetak kolektora. Kad god ne zna šta će – ona o završetku kolektora….. Smješno

 3. Ni najbolja političarkinja ođe ništa ne bi mogla,i Oni se o jadu zabaviše,narod nam je previše nemiran,a roditelji previše boleći;disciplina nije dozvoljena,a svijest je nedozrela…

 4. Pitam gdju Djurovic koliko je do sad kostao ovaj cuveni projekat? I ako moze da nas podsjeti ko je ono izabrao ovog izvodjaca tj ko je ono potpisao taj ugovor i ko je tada bio prefsjwdnik opstine i skupstine

 5. Molim vas konkretan odgovor od gospodje Djurovic.Kada ce se ukinuti taloznik za otpadne vode u Dubrovackoj ulici koji predstavlja ruglo i sramotu na ulazu u Igalo,.100 m od Blatne plaze,500 m od Instituta.Neprijatan miris ,osim neprikladnog izgleda,tjera turiste jer se u 21 .vijeku fekalije istacu u otvoren saht Kada ce se vratiti u prvobitno stanje ,nakon 3 god,.trotoar pored taloznika koji je devastiran prilikom izgradnje kolektora?Molimo gospodju Djurovic da kada dodje cisterna (najmanje 5-6 puta dnevno)da istace fekalije da prisustvuje istom i uvjeri se kako mi zivimo,a sto je jos zalosnije nasa djeca,a da ne pricamo o prolaznicima i turistima.Srdacan pozdrav
  Ps.svaka cast ljudima koji istacu fekalije i rade svoj posao najbolje sto mogu!!!

 6. Kakav je to ugovor sklopljen ,pa izvođač može napustiti nedovršen posao?Da li će iko platiti penale za neodgovorno ponašanje?Hoće li građani Herceg Novog plaćati skuplje kanalizacione trožkove?

 7. kada ce se prikopcavati prvi red kuca na donjoj rivjeri ?
  smatrate li da donji put u kumboru koji je dobio zavrsni sloj asafta dobro odradjen(dio od zmijice do porto novog)? zasto su se posle nepunih godinu dana sve sahte utonule pa sada kada predjete kolima preko imate osjecaj da ce pola auta otpasti. ni jedna nije u ravni sa asfaltom.

 8. Kada počinje asfaltiranje donjeg puta na Rivijeri i hoće li Cedo Popović ispred hotela PARK vratiti porušene pizule. Mi Bijeljani očekujemo jasan odgovor od g. Djurovica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code