Početna Politika U ponedjeljak vanredna Skupština: O broju odbornika i zamjeni člana OIK-a

U ponedjeljak vanredna Skupština: O broju odbornika i zamjeni člana OIK-a

1

U susret prijevremenim lokalnim izborima u Herceg Novom  neophpodno je da lokalni parlament zasjeda kako bi utvrdio  broj odbornika koji se biraju i zamjenio jednog člana OIK-a. Zato je predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi Andrija Radman zakazao 13. vanrednu sjednicu za ponedjeljak 20. februar, sa početkom u 13 sati.

Odlukom o utvrđivanju broja odbornika utvrđuje da se na prijevremenim izborima u 2017. godini biraju 34 odbornika. Taj broj se utvrđuje do dana raspisivanja izbora. Zakonom o izboru odbornika i poslanika propisano je da se u SO bira 30 odbornika i još po jedan na svakih 5000 birača.

S obzirom da je MUP utvrdio da je u birački spisak Opštine 16. februara 2017. upisano 24.977 birača, na  prijevremenim izborima će se birati 34 odbornika.

Na vanrednoj Skupštini je i rješenje o razrješenju Ane Stanišić dužnosti zamjenika člana OIK-a u stalnom sastavu i imenovanju Božidara Kneževića. Ona je podnijela ostavku a udruženje građana Izbor je umjesto nje  predložilo Božidara Kneževića.

1 komentar

  1. Mnogi su odbacili svoj zanat i sjeli da se bave politikom,jer se to ne mora znat,samo se priljepit uz nekoga kome treba broj.Tako im sad ne treba ni ime,ni prezime,imaju broj.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code