U ponedjeljak završna rasprava o Nacrtu Strategije za mlade

U ponedjeljak završna rasprava o Nacrtu Strategije za mlade

1
Podijeli

Centralna javna rasprava na Nacrt Strategije za mlade 2019-2022. U organizaciji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi zakazana je za ponedjeljak, 26. novembra u 10 h, u maloj Sali Opštine, obavještavaju iz lokalne uprave.

Nacrt Strategije dostupan je na sajtu Opštine, a primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja zainteresovani mogu dostavljati do ponedjeljka, preko Građanskog biroa na adresu Opštine Herceg Novi, Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje sa naznakom: Nacrt Strategije za mlade, ili u elektronskoj formi na adresu kultura.lazarevic@hercegnovi.me .

Picerija i restoran

Nakon sprovedene javne rasprave Radna grupa za izradu strategije za mlade razmotriće sve sugestije i sačiniti Izvještaj.
Kako ocijenjuju iz lokalne uprave, Strategija za mlade Opštine Herceg Novi biće referentan okvir za sprovođenje konkretnih koraka za unaprjeđenje života mladih. Izrada ovog dokumenta od izuzetnog je značaja za grad, jer je briga o mladima polazna tačka za zdravo društvo, saopšteno je nakon prvog sastanka radne grupe za izradu Strategije za mlade, 25. maja.

Zadatak radne grupe bila je da, tokom redovnih sastanaka, uradi analizu postojećeg stanja, evidentira probleme i prisutne slabosti, identifikuje strateške ciljeve i utvrdi program aktivnosti, te sve učinjeno uvrsti u Nacrt Strategije za mlade Opštine Hercge Novi za period od 2019. do 2022. godine.

Usvajanje Strategije trebalo bi da uslijedi do kraja ove godine. Ona će služiti kao osnov za izradu godišnjih akcionih planova u ovoj oblasti, saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code