U PORTO MONTENEGRO INVESTIRANO 164 MILIONA EURA, PREKO 60 MILIONA VIŠE OD...

U PORTO MONTENEGRO INVESTIRANO 164 MILIONA EURA, PREKO 60 MILIONA VIŠE OD MINIMALNE INVESTICIONE OBAVEZE

137
0
Podijeli

U Sekretarijatu za razvojne projekte potpisana je Potvrda o realizaciji Minimalnih investicionih obaveza iz Ugovora o kupovini, prodaji i investiranju u vojnu imovinu mornaričko-tehničko remontnog zavoda “Sava Kovačević” – Tivat i Doma Vojske Tivat, zaključenim između Vlade Republike Crne Gore kao prodavca sa jedne, kompanije Adriatic Marinas doo, kao kupca i kompanije PM Securities INC kao garanta, sa druge strane.

Minimum investicionih obaveza na koje se obavezao Kupac Investicionim programom iznosio je 106.000.000 €.
Shodno članu 14 Ugovora, koji se odnosi na kontrolu izvršenja Investicionog programa, kao stručnjak za nadzor realizacije Investicionog programa, u ime ugovornih strana, imenovano je Društvo za reviziju i konsalting “Deloitte” doo.
“Deloitte” doo je u Izvještaju o nalazima činjeničnog stanja utvrdio da visina investicionih ulaganja za period od juna 2007. godine do maja 2012. godine, iznosi 127.179.838 €, i 36.914.497 €, za period od juna 2012. godine do septembra 2013. godine, odnosno da ukupna investiciona ulaganja iznose 164.094.335 €, što prevazilazi iznos Minimalne investicione obaveze.
Potvrdu su potpisali kompanije izvršni direktor Oliver Corlette „Adriatic Marinas” d.o.o., Mladen Miranović iz kompanije PM Securities (Barbados) INC, gospodin i v.d. Sekretara Sekretarijata za razvojne projekte Vlade Crne Gore, Biserka Dragićević.
Luksuzno naselje Porto Montenegro prostire se na 24 ha i već je prepoznato kao ekskluzivna turistička destinacija na međunarodnom nivou. Od kada je započeta realizacija investicije na lokalitetu, izgrađena je i faza marine, dok je izgradnja II faze u toku, a završeno je i pet objekata turističkog stanovanja, reprezentativni objekat Lido Mar karakteristične arhitekture. Rekonstruisan je stari objekat pilane u kojem se sada nalazi Muzej nautičkog naslijeđa. Zgrade Teuta, Zeta, Ozana, Milena i Tara sastoje se od više od 120 stambenih jedinica i preko 3000 m2 poslovnog prostora.
Uskoro će biti otvoren hotel sa pet zvjezdica Regent Porto Montenegro Hotel and Residences, koji će se sastojati od 80 hotelskih i apartmanskih jedinica. Marina trenutno ima 250 obezbijeđenih vezova za jahte od 12 do 150 metara dužine, a u izgradnji je još 185 vezova, od kojih će oko 100 biti na raspolaganju klijentima najkasnije do 1. avgusta ove godine. Takođe, otvorena je Međunarodna škola „Knightsbridge International” koja je postala prva autorizovana IB škola u Crnoj Gori, Sportski klub Porto Montenegra i Jahting klub.
Kompanija „Adriatic Marinas”, u okviru koje posluje turistički kompleks „Porto Montenegro”, nalazi se na tzv. „Bijeloj listi” Ministarstva finansija i Poreske uprave Crne Gore, koja je sačinjena od privrednih subjektata kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code