U PORTO MONTENEGRU IZLOŽBA SAVREMENIH UMJETNIKA U NOVOJ GALERIJI MEAD CARNEY

U PORTO MONTENEGRU IZLOŽBA SAVREMENIH UMJETNIKA U NOVOJ GALERIJI MEAD CARNEY

113
0
Podijeli

Izložbom savremenih umjetnika koja nosi naziv “Šok novog” (The Shock Of The New), u Porto Montenegru, u kompleksu Tara večeras će biti otvorena prestižna britanska galerija Mead Carney.

Posjetioci Porto Montenegra imaće priliku da pogledaju radove najznačajnijih umjetnika današnjice, kao što su Damien Hirst, Marc Quinn, Gerhard Richter, Richard Prince, Russell Young, Charming Baker, Miya Ando, te će ova izložba biti svojevrsni rezime savremene umjetnosti od 90-ih godina prošlog vijeka do danas. Izložba će biti postavljena do 30. septembra.
– Vjerujemo da je ovo izložba kakva do sada nije organizovana na ovim prostorima, te da u Crnu Goru donosimo novi dah savremene umjetnosti – navodi menadžerka galerije, Isabel Sozzi.
Osnovni cilj umjetnosti je da učini svijet shvatljivijim, da upijemo cijelu njegovu slavu i povremenu prljavost, ne kroz argumente, već kroz osjećaj, na kraju da premosti jaz između nas i svega što nismo, i na taj način umjetnost prelazi iz osjećaja u značenje – navodi kritičar savremene umjetnosti, Robert Hughes.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code