Početna Ekonomija U Portonovi investirano 369,4, a na Mamuli 2,1 milion eura

U Portonovi investirano 369,4, a na Mamuli 2,1 milion eura

6

Od planiranih 650 miliona eura, koliko iznosi ukupna investicija, kompanija Azmont Investments u Portonovi rizort do sada je investirala 369,4 miliona eura. U kompaniji i na gradilištu angažovano je trenutno 1900 zaposlenih. To se navodi u informaciji MORT-a, koju je usvojila Vlada.

Podatke o realizovanju turističkih investicijama u Herceg Novom dostavila je pored kompanije Azmont investments i OHM Mamula Montenegro, koja je na ostvru Lastavica od planiranih 15 miliona do sada investirala 2,1 milion eura.

Ocijenjeno je da se veći dio projekata na primorju odvija u skladu sa obavezama iz ugovora i Investicionih programa.

U  Kumboru, na rizortu Portonovu, u toku su radovi na zidovima, hidroizolaciji, šahtovima, zemljani radovi, izrada betona ispod kamena i pločica, parterno uređenje, izrada keramičkih pločica oko bazena, popločavanje kamenom, popločavanje glavnog puta, izrada balustrada i kapija. Takođe, kako se navodi, i nabavka namještaja i opreme za vanjski prostor, ugradnja spoljašnje rasvjete, ozelenjavanje (navodnjavanje, drveće i trava), nabavka i ugradnja vrata i prozora za izložbene prostore, izrada fasada, zidarski radovi u enterijeru. Tu je i nabavka i ugradnja metalnih i rolo vrata, mašinske, električne i vodoinstalaterske usluge, vodovodne i kanalizacione usluge, nabavka i ugradnja prskalica, izrada hidrantne mreže, ugradnja sistema za grijanje i hlađenje, ventilaciju i odvod dima, ugradnja jake struje, video nadzora, sistema upravljanja gradnjom…

Očekuje se završetak izgradnje konstrukcije postrojenja za grijanje i hlađenje, glavnog projekta saobraćajne i tehničke infrastrukture i glavnog projekta hotela One and Only, sa revizijom.

Ugovor o dugoročnom zakupu bivše vojne kasarne „Orjenski bataljon“, potpisan je 10. Jula 2012. godine, a stupio je na snagu potpisivanjem Protokola o primopredaji lokacije, 8. februara 2013. godine.

Iz kompanije OHM Mamula Montenegro informisali su da je od planiranih 15 miliona eura za adaptaciju tvrđave Mamula na ostrvu Lastavica do sada utrošeno 2,1 milion eura. Predat je na saglasnost konzervatorski program i projekat arhitekture Upravi za zaštitu spomenika, a u toku je revizija glavnog projekta. Urađena je studija podvodnog biodiverziteta, u završnoj je fazi izrada Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu. Takođe, u toku su radovi na uzornoj sobi budućeg hotela, a završen je glavni projekat podvodnog kabla od rta Arza do ostrva Lastavica. Na reviziji je glavni projekat izgradnje 10 kV voda od TS 35/10 kV Klinci do rta Arza. Nakon revizije, projekat se predaje na izdavanje građevinske dozvole. Nastavljeni su pripremni radovi većeg obima za izgradnju objekata od opšteg interesa – turističkog kompleksa „Mamula“ na lokaciji UPE 1 i UPE 2, u zahvatu DSL „Sektor 34“ opština Herceg Novi. Kompanija je, kako navode, u ovoj godini utrošila 869.9 hiljada eura za realizaciju investicije.

Ugovorom o dugoročnom zakupu lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula, koji je postpisan 23. februara 2015. godine, ugovoren je zakup na period od 49 godina, kao i rekonstrukcija tvrđave Mamula u jedinstveni hotel muzejskog karaktera, kategorije 5 zvjezdica, u skladu sa konzervatosrkim uslovima.

6 Komentari

 1. Sretno bilo neka se radi. Jednostavno pripadam onoj grupi ljudi koji se raduje svakom napretku.
  Pa valjda je ljepše viđet ovakav rizort od cokula, šatorskih krila, rashodovanih auta i svakakvih drugih ludosti sto su se godinama prodavali na ovoj lokaciji. Ono je bila sramota za Dugunju, a ne za pjenu od mora. A koliko cu lično koristi imat od ovog rizorta ne znam. Vijerovatno ništa. Ali ce mi pogled biti ljepši. Mnogo ljepši. Za početni stav dovoljno. A možda će neko blisak meni tu naci zaposlenja. Ja vijerujem da hoće. Zasto ne?

  10
  5
 2. Ovo je laž za Mamulu da je ovoliko uloženo. Sramota je da se ovakva laž i prenosi putem medija. Jednostavno kao da smatrate da su svi slijepci i da ne vide da se na Mamulu ništa nije uložilo, ako bog da da se ništa ni ne uloži, jer samo ovakva Mamula je blago koje mogu svi Novljani da imaju.

  20
  3
 3. Lustica Bay je fus projekat. Bio sam tamo, to je toliko traljavo, jeftini materijali, malo zelenila. Setaliste bez pogleda na more. Katastrofa! Portonovi, Lazure i Porto Montenegro su do ri projekti. Problem je sto je Mamula kod ovih sto traljave 🙁 za sitnu lovu

  10
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code