Početna Kultura U Portonovom održan spektakularan koncert svjetski poznate grupe Gipsy Kings

U Portonovom održan spektakularan koncert svjetski poznate grupe Gipsy Kings

4

Dugoočekivani koncert svjetski poznatih muzičara – Gipsy Kingsa održan je sinoć u Portonovom.

Foto: Mediabiro

Gosti su imali priliku da uživaju u ovom posebnom koncertu slušajući velike hitove kraljeva romske muzike – “Bamboleo“, “Volare“, “Bem, Bem”, “Maria“, “Trista Pena“ i druge, prenosi Mediabiro.

Kroz decenije postojanja Gipsy Kings imaju ogromnu međunarodnu armiju fanova svih uzrasta sa sastav je sada pod vođstvom Diega Baliarda.

Foto: Mediabiro

Slavni umjetnici predstavljaju francusku grupu čiji su članovi španskog porijekla tako da pjevaju na tom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenko, pop žanr i druge slične muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

Njihov istoimeni najpoznatiji album „Gipsy Kings“, objavljen 1989. godine proveo je 40 nedjelja na top listama, što im je to donijelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog Istoka.

Grupa Gipsy Kings oduševila je sinoć publiku koja je uživala slušajući njihove hitove u ambijentu brižljivo uređenih bašta Portonovog.

Član grupe Huanito of Gipsy Kings kazao je prije koncerta da su prvi put u Crnoj Gori te da im se dopada sve što su do sada vidjeli.

Foto: Mediabiro

Na pitanje koliko im je neophodno da pripreme jedan ovakav koncert Huanito kaže da se oni pripremaju svakoga dana.

“Mi igramo i pjevamo zajedno svakoga dana zato što je cijela naša porodica uključena u sve ovo. Muzika koju čujete predstavlja upravo porodični duh”, objašnjava on.

Koronakriza i na njih je uticala ali su to vrijeme iskoristili da naprave dobre stvari.

“Mnogi koncerti i nastupi su morali biti otkazani zbog epidemije koronavirusa ali smo mi vrijeme karantina iskoristili da pripremimo novi album koji će biti realizovan uskoro. Sada se nadam da će se sve vratiti u normalu i da ćemo se vratiti turnejama širom svijeta zato što naše srce za zo kuca”, rekao je Huanito.

Inspirišu, kako je rekao, jedni druge unutar porodice jer je i sama grupa “porodični sistem”.

On je za mlađe kolege koji tek treba da se dokažu i ostvare na muzičkoj sceni imao poruku:

“Neophodna je strast za muziku u srcu ali i da budu spremni da mnogo i mukotrpno rade. Da stoje čvrsto na zemlji i drže se onoga u šta vjeruju. Uspjeh je tada zagarantovan”, kaže Huanito.

On je zaključio da im je divno u Crnoj Gori te da su već uspjeli da obiđu nekoliko mjesta.

“Želimo da se vratimo u Crnu Goru što je brže moguće. Iako još nijesmo ni otišli, već razmišljamo o povratku”, poručuje on.

Ukupna prodaja albuma grupe širom svijeta danas se procjenjuje na 18 miliona dolara i Gipsy Kings su jedna od grupa sa najprodavanijim albumima iz Francuske na svijetu. Očigledno je da im popularnost i dalje traje.

4 Komentari

  1. Šteta da su karte koštale pravo malo bogatstvo (bio je ograničeni broj karata od 80 evra, ali većina su bile karte za zakup privatnih stolova za koje je bilo potrebno i po preko 500 evra po jednom mestu za stolom), pa su kao takve bile za budžet jednog prosečnog građanina misaona imenica. Ali biće nam drago da znamo ako se barem elita dobro provela. Da se malo i oni razonode posle inače teškog i monotonog života na jahticama…

    37
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code