Početna Turizam U Portonovom održana revija Biljane Tipsarević i koncert Nine Badrić

U Portonovom održana revija Biljane Tipsarević i koncert Nine Badrić

2

Portonovi je sinoć bio domaćin jedinstvene modne revije dizajnerke Biljane Tipsarević kao i spektakularanog nastupa nagrađivane balkanske pop pjevačice Nine Badrić.

Foto: Mediabiro

Tipsarević, jedna od najpoznatijih i najtraženijih srpskih kreatorki, sinoć je publici predstavila najbolje komade svoje ready-to-wear kolekcije.

Ona je sinoć kazala da joj je čast i zadovoljstvo što su, i pored teške situacije sa koronavirusom, uspjeli da organizuju jedan ovakav događaj kako bi posjetioci uživali u modi i ljepoti prirode Jadranskog mora i Portonovi rizorta.

Pripreme za reviju su, kaže, bile zahtjevne, ali je događaj organizovan sa velikom ljubavlju.

“Potrudili smo se da sve izgleda u skladu sa primorjem i sa ljepotama Marine u kojoj se nalazimo. Pogotovo možete biti nadahnuti i inspirisani kada ste okruženi ovom ljepotom prirode i mora”, rekla je Tipsarević.

Ona je kazala da u Crnoj Gori imaju puno prijatelja i da je odlično što je crnogorsko primorje dobilo jedan ovako kvalitetan rizort.

Foto: Mediabiro

“Ljudi su toliko divni, Portonovi ima neku posebnu dušu. Kada pogledam svjetla Marine asociraju me na zlatne niti brokata koje se prožimaju kroz moju kolekciju”, kazala je ona.

Osim predivnih i prepoznatljivih odjevnih kreacija, Tipsarević je nedavno počela da dizajnira nakit.

“To je za mene veliki izazov i zadovoljstvo. Dizajniranje nakita je nešto što sam oduvijek željela. Nakit je za mene jedna simbolika ljubavi, nasljeđa, pogotovo što svaki komad nakita ima određene segmente koji predstavljaju određeni period života kroz koji sam prošla”, rekla je Tipsarević.

Ovo je, naglašava, kolekcija od pravog zlata, plemenitih metala i dragog kamenja.

Biljani Tipsarević povjereno je mjesto kostimografa i modnog dizajnera u seriji “Dinastija” koja će se emitovati od jeseni. To, ipak, nije jedina njena uloga u tom velikom projektu.

Naime, ona će se naći i u ulozi glumice, ali nije željela da otkriva detalje oko uloge i samih kostima koje je kreirala.

“Ovaj projekat za mene je najinovativniji izazov. Ekipa je sjajna, pomogli su mi da se opustim obzirom da sam se prvi put pronašla u ulozi glumice. Bilo je mnogo zabavno na snimanju i to je za mene jedno prelijepo iskustvo. Moj fah je pravljenje kostima za glavne glumice serije Dinastija. Ta serija je u svoje vrijeme diktirala modne trendove i zaista mi je zadovoljstvo što učestvujem u ovom velikom projektu”, naglasila je ona.

Foto: Mediabiro

Zvijezda večeri, cijenjena pjevačica i kantautorka iz Hrvatske Nine Badrić, očarala je publiku u Portonovom, a prije nastupa kazala da su očekivanja velika kao i uvijek kada nastupa u Crnoj Gori.

“Pogotovo na ove dvije impozantne bine. Pozornice su prekrasne, mjesto je predivno. Mislim da ćemo planirati ovakva tradicionalna događanja ovdje u Portonovom. Cijeli kompleks je fenomenalan i čestitke svima koji su gradili ovo jer je sve na svjetskom nivou”, konstatuje Badrić.

Ona se u Crnoj Gori, kako ističe, osjeća voljeno i dobrodošlo.

Foto: Mediabiro

“Svi koncerti su ovdje bili za pamćenje i srećna sam što sam dobila priliku da sad dođem u Crnu Goru. Hvala Portonovom što je sve ovo organizovao na jednom neviđeno dobrom nivou”, kazala je Badrić.

Govoreći o tome koliko je teška bila godina karantina, ona je istakla da je upravo u tom periodu napravila puno stvari koje nije stigla za pola života.

“Nove pjesme su se napisale, nova muzika se stvara. Nadam se da je najgore iza nas, a da je pred nama lijep period u kome ćemo svi ostati na nogama”, ističe Badrić.

U narednom peridu, najavljuje, imaće još koncerata.

“Nadam se da će sa epidemiološkom situacijom biti sve u redu i da ćemo
moći da nastavimo da radimo jer smisao jednog muzičara jeste da stoji na
pozornici. Naš posao je specifičan i muzika je živo tkivo koje jedino u
razmjeni sa ljudima ima smisla. Bude li publike biće i nas. Uglavnom –
nove pjesme su tu”, zaključuje Badrić.

Ninin glas i ovog puta je upriličio romantičnu i spokojnu atmosferu,
noseći publiku na rajske plaže Mediterana.

Portonovi će večeras sa početkom u 19 sati biti domaćin još dva sjajna
koncerta – Marka Louisa i zvijezda ovoga ljeta svjetski poznatih Gipsy
Kings.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code