Početna Kultura U pripremi izložba djela Ivana Volarića Piturića: Pomorski muzej traži podršku

U pripremi izložba djela Ivana Volarića Piturića: Pomorski muzej traži podršku

0

U Pomorskom muzeju Crne Gore u toku je priprema izložbe i kataloga vezanih za djelatnost slikara sa Krka, Ivana Volarića Piturića u Boki Kotorskoj, pod radnim naslovom „Slikarstvo Ivana Volarića – Piturića na području Boke Kotorske“.

Njegovi poznati radovi su sakralna djela, sobo-slikarstvo i portreti sa područja Perasta, kao i ikonostas u crkvi Sv. Save u Morinju. Poznato je i njegovo sakralno slikarstvo u Kotoru i Škaljarima, kao i nekoliko portreta iz fonda istorijsko – umjetničke zbirke Pomorskog muzeja Crne Gore.

Iz Pomorskog muzeja mole sve one koji u privatnom vlasništvu posjeduju portrete signirane kao I. Volarić, ili prema porodičnom predanju, imaju salon oslikan rukom ovog slikara, koji se i kao dekorater bavio i slikanjem salonskih dekoracija, da obavijeste Muzej, kako bi upotpunili saznanje o njegovim radovima, rasvijetlili njegovu angažovanost i definisali njegov slikarski opus na području Boke Kotorske.

Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona Pomorskog u Kotoru 032/304-720, ili na e – mail adresu pom.muzej.dir.@t – com.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code