Početna Kultura U pripremi junski “Energy dance” u Novom

U pripremi junski “Energy dance” u Novom

3

Internacionalni plesni festival “Energy dance“ biće održan drugi put na velikoj terasi hotela „Plaža“ od 15. do 17. juna, a uz učešće klubova iz Rusije, Ukrajine i većine klubova iz Crne Gore (Nikšić, Podgorica, Bar, Danilovgrad, Tivat, Kotor).

„Energy dance“ je započet kao pilot projekat prošle godine, a učestvovale su plesne grupe i klubovi iz Herceg Novog, Bara, Podgorice, Ukrajine i Rusije. Organizator festivala, NU Plesni klub „Fenix“, najavljuje ove godine počasnog gosta, Plesnu akademiju iz Italije “Areadanza Livorno”, koja je kao nagradu dobila priliku da putuje u Herceg Novi i da nastavi takmičenje upravo na ovom festivalu.

U okviru festivala, planirani su seminari, master časovi hip hopa, modernog baleta, trbušnog plesa i časovi fitnesa za rekreativce, te radionice engleskog jezika posebno osmišljene za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Takođe, organizatori planiraju i izložbu poznatih umjetnika, zatim izlete i posjete muzejima i galerijama.

Generalni sponzor događaja je Turistička organizacija Herceg Novi, a sudije će biti iz Crne Gore, Italije i Rusije.

Iz Plesnog kluba “Fenix” posebno su zahvalni na velikoj podršci TO i Opštini Herceg Novi i sponzorima koji su raspoloženi da ovaj grad, kako kažu, učine modernim i lijepim za življenje naše mladosti.

Iz “Fenixa” napominju da je njihov klub gostovao u primorskom mjestu Cervetere u blizini Rima, a ta Opština ih je i sponzorisala. Kako kažu, tako su stvorili krug prijateljstva sa najvećim plesnim akademijama u Italiji.

3 Komentari

  1. Sve da ukinu sve festivale i dogadjaje koji vam smetaju zbog buke, ja cu vam dolazit pod prozore i urlat na sav glas kako ne bi imali mira.Pozdrav od mladih za stare “Novog”.Jos ste u SFRJ i ocete da vam dolaze porodice na sindikalna ljetovanja kojim nije potrebna nikakva vrsta animacije no more,hrana i krevet.

  2. Kakav je plan za zaštitu od buke za ovo ljeto.
    Opština Kotor je ispoštovala zakon i ugradila lokatore na naj bučnijim mjestima u Optini Kotor.
    Čekamo odgovor od Novske vlasti.

    7
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code