Početna Društvo U PRIPREMI REKONSTRUKCIJA DIJELA PUTA DEBELI BRIJEG-HERCEG NOVI

U PRIPREMI REKONSTRUKCIJA DIJELA PUTA DEBELI BRIJEG-HERCEG NOVI

0

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Direkciji za saobraćaj Crne Gore urbanističko tehničke uslove za rekonstrukciju magistralnog puta M2 Debeli brijeg-Herceg Novi na potezu od BS „Jugopetrol” do mosta „Tartar bašće” u dužini od 2,1km.

Radovi će biti obavljeni prema prostornom planu Crne Gore do 2020 godine i smjernicama prostornog plana Herceg Novog kojima je planirano i predviđeno poboljšanje bezbjednosti i sigurnosti saobraćaja na postojećoj putnoj mreži.
Ovo podrazumjeva zaštitu kao i modernizaciju određenih dionica puta.
U zavisnosti od stanja ovog puta i nakon sprovedenog ispitvanja biće predviđen određen vid rehabilitacije zamjena i konsolidacija tamponske podloge, asfatnih zastora, sanacija rigola, kao i obnova opreme i signalizacija puta.
U informaciji o povezanosti i dostupnosti Crne Gore u funkciji razvoja turizma iz decembra prošle godine navodi se da je prostornim planom Crne Gore do 2020. godine, kao i Strategijom razvoja saobraćaja, predviđena izgradnja Brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja, od granice sa Republikom Hrvatskom do granice sa Republikom Albanijom u dužini od 110 km, koja će se raditi fazno.
Realizovaće se kroz izgradnju zaobilaznica Herceg Novi, Tivat i Budva.
Planirani projekat zaobilaznice oko Herceg Novog predstavlja prvu dionicu projekta Brze saobraćajnice. Procijenjeno potrebno vrijeme za izgradnju dionice od granice sa Hrvatskom do Herceg Novog je oko 18 mjeseci.
Od 2006. godine zaključno sa 2013. godinom, u poslove
održavanja, rekonstrukcije i izgradnje državnih puteva uloženo je preko 300 miliona eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code