Početna Ekonomija U PRIPREMI TENDER ZA PRIVATIZACIJU HOTELA ”PARK” U BIJELOJ

U PRIPREMI TENDER ZA PRIVATIZACIJU HOTELA ”PARK” U BIJELOJ

0

Tenderska komisija za privatizaciju je u okviru pripreme javnog tendera za privatizaciju hotela „Park” u Bijeloj sprovela postupak izbora privatizacionog savjetnika, što je u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o planu privatizacije za 2014. godinu i odlukama Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i Uredbom o prodaji akcija i imovine javnim tenderom. Ovako pripremljena informacija našla se na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Održan je i sastanak sa predstavnicima, menadžmenta hotela “Park”, privatizacionim savjetnikom i predstavnicima Regionalnog Centra za obuku ronilaca i podvodno razminiranje, koji trenutno koriste objekte Hotela Park .
Na sastanku je konstatovano da je potrebno donijeti odluku da li će Regionalni centar ostati na istoj lokaciji. U slučaju da ostaje, treba preispitati postojeću paracelizaciju zemljišta u odnosu na objekte Regionalnog centra i hotela Park.
Tenderska komisija priprema tender, u saradnji sa odabranim finansijskim i pravnim savjetnikom, kompanijom Iv Consulting doo Budva.
Do sada su propala dva tendera, prvi je raspisan krajem oktobra 2009. godine, a drugi je važio do kraja 2010. godine.
Učesnicima tog javnog poziva bio je ponuđen zakup hotela “Park” sa pripadajućim zemljištem i plažom na 30 godina, uz mogućnost produženja. Učešće je bilo omogućeno ponuđačima koji imaju najmanje pet godina iskustva u oblasti turizma, godišnji poslovni prihod od 3 miliona eura u posljednjoj poslovnoj godini, kao i da su u prethodne tri godine ostvarili profit.
Hotel “Park”, na obali u Bijeloj, površine je 730 m2, sa prizemljem i tri sprata. Dvorište je površine oko 4.780 m2. Hotel posjeduje i pomoćne objekte površine 115 m2 i plažu od 522 m2.
Ova imovina upisana je u list nepokretnosti kao svojina države Crne Gore, a posljednjih godina koristi je Regionalni centar za obuku ronilaca i podvodno deminiranje.
Turski milijarder i jedan od vodećih brodovlasnika azerbejdžanskog porjekla Mubariz Mansimov, odnosno njegova kompanija Palmali group, sredinom ljeta 2013. godine zainteresovali su se za kupovinu “Parka”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code