Početna Ekonomija U PRIPREMI TENDER ZA PRIVATIZACIJU HOTELA ”PARK” U BIJELOJ

U PRIPREMI TENDER ZA PRIVATIZACIJU HOTELA ”PARK” U BIJELOJ

0

Tenderska komisija za privatizaciju je u okviru pripreme javnog tendera za privatizaciju hotela „Park” u Bijeloj sprovela postupak izbora privatizacionog savjetnika, što je u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o planu privatizacije za 2014. godinu i odlukama Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i Uredbom o prodaji akcija i imovine javnim tenderom. Ovako pripremljena informacija našla se na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Održan je i sastanak sa predstavnicima, menadžmenta hotela “Park”, privatizacionim savjetnikom i predstavnicima Regionalnog Centra za obuku ronilaca i podvodno razminiranje, koji trenutno koriste objekte Hotela Park .
Na sastanku je konstatovano da je potrebno donijeti odluku da li će Regionalni centar ostati na istoj lokaciji. U slučaju da ostaje, treba preispitati postojeću paracelizaciju zemljišta u odnosu na objekte Regionalnog centra i hotela Park.
Tenderska komisija priprema tender, u saradnji sa odabranim finansijskim i pravnim savjetnikom, kompanijom Iv Consulting doo Budva.
Do sada su propala dva tendera, prvi je raspisan krajem oktobra 2009. godine, a drugi je važio do kraja 2010. godine.
Učesnicima tog javnog poziva bio je ponuđen zakup hotela “Park” sa pripadajućim zemljištem i plažom na 30 godina, uz mogućnost produženja. Učešće je bilo omogućeno ponuđačima koji imaju najmanje pet godina iskustva u oblasti turizma, godišnji poslovni prihod od 3 miliona eura u posljednjoj poslovnoj godini, kao i da su u prethodne tri godine ostvarili profit.
Hotel “Park”, na obali u Bijeloj, površine je 730 m2, sa prizemljem i tri sprata. Dvorište je površine oko 4.780 m2. Hotel posjeduje i pomoćne objekte površine 115 m2 i plažu od 522 m2.
Ova imovina upisana je u list nepokretnosti kao svojina države Crne Gore, a posljednjih godina koristi je Regionalni centar za obuku ronilaca i podvodno deminiranje.
Turski milijarder i jedan od vodećih brodovlasnika azerbejdžanskog porjekla Mubariz Mansimov, odnosno njegova kompanija Palmali group, sredinom ljeta 2013. godine zainteresovali su se za kupovinu “Parka”.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code