Početna Društvo U pružanju Prve pomoći najbolje ekipe OŠ Dašo Pavičić

U pružanju Prve pomoći najbolje ekipe OŠ Dašo Pavičić

0

Na poligonima ispred zgrade OO Crvenog krsta u Herceg Novom održano je opštinsko takmičenje u pružanju Prve pomoći, koje je okupilo 12, umjesto najavljenih 14 ekipa. Dvije su morale da odustanu zbog ranije preuzetih obaveza.

U kategoriji podmlatka i omladine takmičilo se po 6 ekipa Osnovnih i Srednje škole, a nijedna ekipa nije uspjela da „izbori“ maksimalan broj poena, 608.

U obje kategorije, najbolje su bile ekipe OŠ Dašo Pavičić, koje su osvojile I mjesta – kategorija podmlatka sa 496, a omladine sa 581 bodom. One su se tako „direktno“ plasirale na državno takmičenje koje će biti održano na Cetinju.

U kategoriji podmlatka, II mjesto pripalo je ekipi OŠ Ilija Kišić – 484 boda, III – OŠ Dašo Pavičić – 469 bodova, IV OŠ Dašo Pavičić – 468 bodova, V OŠ Milan Vuković – 456 bodova i VI mjesto OŠ Dašo Pavičić 415 bodova.

U kategoriji omladine II mjesto pripalo je ekipi JUSMŠ Ivan Goran Kovačić sa 554 boda, III kombinovanoj ekipi OŠ Dašo Pavičić i JUSMŠ Ivan Goran Kovačić sa 542 boda, IV mjesto OŠ Dašo Pavičić sa 535 bodova i V mjesto takođe ekipi OŠ Dašo Pavičić sa 531 bodom.

Takmičenje je održano na poligonima: nesreća na roštilju, sport, tuča na skupu i reanimacija za odrasle.

Takmičenje je uz nadzor koordinatora Crvenog krsta Crne Gore organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code