U RUSKOM CENTRU “DOBRA VILA SLIKARKA DOBRILA”

U RUSKOM CENTRU “DOBRA VILA SLIKARKA DOBRILA”

151
0
Podijeli

U Ruskom kulturnom centru na Dubravi, večeras u 19 h, biće izvedena premijera dječje pozorišne predstave „Dobra vila slikarka Dobrila”, autorke Snežane Vukićević Čvoro.

U predstavi igraju djeca iz Herceg Novog i Rusije, članovi glumačke škole Ruskog centra, koju vode Lidija Petrone i Milovan Mićo Lalović.
– Ovo je priča o vili koja bi htjela da nauči da slika. Iz njenog vilinskog života rađa se niz neobičnih situacija: sa slikarom Stevanom, djevojčicom Anjom, dječakom Milošem i drugom djecom – priča za Radio Jadran, Snežana Vukićević Čvoro, čija dječja predstva se prvi put izvodi u Hreceg Novom.
Autorka je nekoliko drama za djecu koje su odigrane u gradovima Srbije, u Nantu u Franscuskoj, kao i na Cetinju. Objavila je do sada tri dječje knjige i dobila dvije nagrade za dječju književnost. Jedna nagrada je Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade, a druga „Vidovdanska povelja”, časopisa „Stvaranje” iz Podgorice. Trenutno piše dramu za djecu „Vrbica”, povodom hrišćanskog praznika Vaskrsa.
Novljanka, Snežana Vukićević Čvoro pirprema i novo izdanje romana „Vuk i lovokradica”, njene majke Desanke Šućur. To je prvi roman koji je u Crnoj Gori napisan za djecu-adolescente.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code