Početna Društvo U školama nekoliko zaraženih nastavnika i učenika

U školama nekoliko zaraženih nastavnika i učenika

10

U Osnovnoj školi Dašo Pavičić na Toploj nije alarmantna epidemiološka situacija kako se to predstavlja u dijelu herecgnovske javnosti, kazao nam je direktor te ustanove, Branislav Krečković.

– Dvoje djece je zaraženo korona virusom i to je jedino potvrđeno. Međutim, oni su učenici 7. i 9. razreda i pohađaju online nastavu, tako da nema opasnosti za ostale. Takođe, četvoro nastavnika je u kućnoj izolaciji jer su pozitivni na korona virus i imaju lakši oblik infekcije – kazao je Radiju Jadran Krečković.

U Osnovnoj školi „Orjenski batanjon“ u Bijeloj dvoje nastavnika pozitivno je na korona virus, kao i jedan učenik. Još devet đaka zbog infekcije unutar porodice moraju biti izolovani.

U svim školskim ustanovama apeluju na roditelje da se ne zadržavaju u školskom dvorištu, da ne šalju sa respiratornim i bilo kakvim drugim simptomima djecu u školu.

U osnovnim i srednjoj školi se pridržavaju epidemiloških mjera, ali je problem, kako nam kažu, kada djeca u grupama i bez maske napuste školu.

10 Komentari

 1. Zašto dozvoljavaju nastavnicima koji su u grupi koja je osjetljivija i životno ugroženija zbog svojih prethodnih dijagnoza da rade.Ta grupa mora na godišnje ili strogo samo na onlajn nastavu ako misle da im sačuvaju živote!!

  10
 2. Nema on pojma o broju zarazenih djaka jer vecinom djeca koja pohadjaju nastavu su do VI razreda a oni u 99% slucajeva nemaju simptoma. Cak mislim da sam ja od djeteta iz skole i dobio virus. Evo ako nista drugo iz naseg razreda dvoje djece je u izolaciji a samo nebo zna koliko je djece kojima su roditelji bili slabi jedan dan ili ih malo zaboljelo grlo a nisu izmjerili temperaturu ili je ona bila ok 37 jedan dan pa se nisu ni javljali doktorima.

  10
  1
 3. Pa ni vi sami neznate koliko ih zarazenih ima ,kad baplacujete ovom jadnom narodu testiranje ,koliko njih nema hljeba da jede,a ne da placa test!Sramota i bruka i za opstinu i za drzavu

  19
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code