Početna Društvo U školi na Toploj bolja bezbjednost: Instalirane kamere, smart televizor

U školi na Toploj bolja bezbjednost: Instalirane kamere, smart televizor

22

U holu centralne zgrade OŠ „Dašo Pavičić” na Toploj instaliran je smart televizor. Namijenjen je učenicima, zaposlenima i roditeljima, kako bi se lakše informisali o Pravilniku poštovanja kućnog reda, terminima za prijem roditelja, obavještenjima i svim aktuelnostima vezanim za školu.

Tokom zimskog raspusta realizovan je projekat video nadzora, u okviru kojeg je instalirano 8 nadzornih kamera, koje „pokrivaju“ djelove unutrašnjeg i prostora oko škole.

Cilj je povećanje sigurnosti i bezbjednosti učenika i zaposlenih. Projekat su podržali roditelji učenika škole. Ispoštovani su zahtjevi Agencije za zaštitu ličnih podataka, navode iz škole.

Zakup fiskulturne sale

Inače, do sjutra u podne zainteresovani imaju „rok“ da se prijave za zakup školske fiskulturne sale, odnosno zakupa termina u Sali i pojedinim učionicama radi obavljanja sportskih aktivnosti.

Školska fiskulturna sala i pojedine učionice, izdavaće se u zakup zainteresovanim korisnicima van izvođenja nastave, da se ne bi remetio vaspitno-obrazovni proces, odnosno nakon nastave u drugoj smjeni, od 18:30 do 22:30 sati i za vrijeme neradnih dana: tokom vikenda, praznika i raspusta. Fiskulturna sala ima površinu od 374,28 m², a učionica oko 50 m².

Pravo učešća imaju registrovani sportski klubovi, nevladine organizacije i individualne grupe. Početni iznos cijene zakupa za fiskulturnu salu je od 15 eura po satu, a za učionicu u iznosu od 100 eura mjesečno.

Zakup važi do kraja školske 2018/19. godine, uz mogućnost produženja ugovora za još dvije školske godine, ukoliko zakupac redovno plaća zakupninu.

Javno otvaranje ponuda, kome mogu prisustvovati zainteresovani ponuđači ili njihovi zastupnici, održaće se sjutra, 7. februara u 13 sati, u kancelariji sekretarijata škole.

22 Komentari

 1. Prođite, vidite kakvo je dvorište opustošeno taj Radović ostavio za sobom nakon 18 godina koje je tu proveo, malo li je? Pustite novu direktoricu da radi, pa onda ocjenjujte.

 2. A šta to treba da završite za dijete ako je klasičan đak pa da čekate satima, nije mi jasno. Ja jedino idem na redovne konsultacije svojoj djeci i odmah izađe ko je razredni i informišem se ili opravdam ako mi je dijete bilo bolesno. Lično mislim da ili dijete radi što ne valja ili roditelj ne dolazi u zakazanom terminu pa zato i čeka proceduru. Nadalje, povedite računa o prisutnosti droge, za kafu vam je lako.

 3. Svaka čast Direktoru koji jedini od svih lokalnih direktora javno kaže koliko košta zakup, što znači da mu nije cilj da krade nego da što školi doprinese.

 4. Bravo za Direktora. Neka sebi stavi u zadatak i da sredi kupatila samo bez roditeljske inicijative,ako je moguće. To bi zaista bio podvig vrijedan poštovanja.

 5. Kamere su roditelji platili još odavno, što se tiče smart televizora to je bilo jako neophodno, samo ne znam šta ćerki da odgovorim na njeno konstantno pitanje “Zar nije bilo potrebnije kupiti toalet papir i tečni sapun za sve toalete umjesto tog televizora koji nam nije od pomoći kad nuždu trebamo obaviti?”

 6. Jedan predlog za zakup sale. Grupe muskaraca koji zakupljuju salu za mali fudbal, ostavite za poslednji termin u danu, posto poslije tih ekipa se ne moze opstati od najblaze receno, neugodnih mirisa, pljuvacke po podu, zidovima, ripstolima itd… tako da poslije njih mogu samo cistaci da udju u salu… svi koji su zakupljivali sale po skolama znaju o cemu pisem…

 7. Kamere su papreno naplacene? Zasto? Jedna vranjska tog tipa sa montazom bez kabliranja kosta 43€,dok unutrašnja je 36€.Uredjaj za snimanje Dahua za 32 kamere sa HDD 2 TB je 470€.Kabliramje je vec bilo 80% zavrseno.
  Direktore gdje je razlika?

 8. 1. Zašto je uveden elektronski dnevnik ako nije organizovano njegovo ažuriranje na dnevnom nivou, već samo na kraju tromesečja. Na taj način se gubi njegov smisao, već služi isključivo kao elektronska arhiva.
  2. Zašto nastavnici ne organizuju đake tako da ne vuku sve moguće knjige iz i u školu, bez imalo milosti prema njihovom zdravlju, kada je to lako moguće sprovesti.
  3. Zašto se ne zabrani upotreba mobilnih telefona u i oko škole. Djeca su nam umrežena, ali se sve manje druže. zaboravili su da razgovaraju.
  4. Zašto se djeca na časovima fizičkog vaspitanja (posebno muška) ne stimulišu da igraju i druge sportove pored fudbala. Nekada su u toj školi bili turniri i iz košarke i drugih sportova. Danas im se baci lopta na teren vanka i udri…kao da je seoska škola pa ajmo svi na livadu. Na taj način se ubija motiv djeci koja se bave i drugim sportovima da pokažu i razvijaju i druge vještine.

 9. Napravite teks i o tome kako nam se srednja skola modernizovala , stavljeni su aparati za kafu posto je kafa preporucen napitak za omladinu. Mislim da je to za vjerovati ili ne , a eto koliko smo mi napredni mozda brzo stave i aparate za razne vrste alhoholnih napitaka kao i raznih narkotika sve u svrhu profita.

  • Pa i Muzicka skola odavno ima taj aparat, isto tako i DZ i ostale ustanove pa ne znaci da ce samo djeca da piju kafu vec radnici i roditelji koji se tu zateknu od muke kad trebaju satima da cekaju da zavrse nesto za svoje dijete. Imaju 7 kafica oko skole tako da mislim da djaci ipak preferiraju ukus prave kafe nego ove sa aparata haha

  • Školu u Zelenici je oživio ,i koliko je mogao, doveo u red direktor Radović koji je ujedno i divan nastavnik bio u OŠ Dašo Pavičić. Organizovao je raznorazne nastupe , predstave, takmičenja… A dal će nova direktorica znati i htjeti da se bori bar djelimično kao on ostaje nam da čekamo pa da vidimo. U OŠ Dašo Pavičić se kao zamjenik nije baš pokazala naklonjeno za bolje sutra djeci, možda će kao direktorica pokazati neku ljepšu stranu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code