U ŠKOLI NA TOPLOJ POČINJE PROJEKAT ENERGETSKE EFIKASNOSTI

U ŠKOLI NA TOPLOJ POČINJE PROJEKAT ENERGETSKE EFIKASNOSTI

142
0
Podijeli

Ispred najveće osnovne škole u Herceg Novom, “Dašo Pavičić” na Toploj, pristiže materijal za rekonstrukciju škole, koja će se obavljati u okviru programa energetske efikasnosti.

Kako nam je kazao direktor škole Nikola Stojanović, radovi bi već mogli početi danas, a trajaće 5 mjeseci. Sa predstvnicima Ministarstva ekonomije biće dogovoreno nadgledanje posla. On očekuje da će do polovine septembra obaviti veći dio projekta. Najprije će biti zamijenjeni prozori i bravarija, a u toku je postavljanje skele oko škole.
Vrijednost radova u novskoj školi su 855 hiljada eura, Sredstva za realizaciju ovog projekta su obezbijeđena na osnovu ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu, potpisanog između Njemačke razvojne banke i Vlade Crne Gore u iznosu od 13 miliona eura.
Sprovođenje mjera energetske efikasnosti u osam obrazovnih ustanova, među kojima je i Osnovna škola Dašo Pavičić iz Herceg Novog, u okviru projekta „Program energetske efikasnosti u javnim zgradama”, obavljaće konzorcijum ”Roaming”, koji čine preduzeća iz Nikšića: Roaming, LD Gradnja doo, Ening doo i Ramel doo.
Cilj projekta je unapređenje energetske efikasnosti u obrazovnim ustanovama koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete, zatim poboljšanje ukupnih uslova za rad i boravak učenika i nastavnog osoblja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code