U SMŠ Ivan Goran Kovačić podižu kvalitet obrazovanja

U SMŠ Ivan Goran Kovačić podižu kvalitet obrazovanja

4
Podijeli

“Saradnjom do demokratske kulture” naziv je sjutrašnjeg događaja, kojeg organizuje  Srednja mješovita škola Ivan Goran Kovačić, u okviru projekta Savjeta Evrope i Evropske unije -“Podsticanje demokratske kulture u školi”.

SMŠ Ivan Goran Kovačić  jedna je od 4 crnogorske škole koja je učestvovala u programu Savjeta Evrope, pod nazivom “Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju”, zbog čega je i izabrana kao pilot škola u ovom projektu, objašnjava direktor, Momir Dragićević.

Picerija i restoran

– Zapravo koordiniramo  rad na ovom projektu za srednje i osnovne škole sa područja južne regije. Cilj projekta je podizanje kvaliteta obrazovanja podsticanjem demokratske kulture u sistemu formalnog obrazovanja, primjenom antidiskriminatorskih pristupa, zasnovanih na standradima Savjeta Evrope – objašnjava on.

Aktivnosti su sljedeće:

9:00 – 12:00h Izrada novogodišnjih čestitki, u organizaciji likovne sekcije Škole.

11:00 – 13:00h Literarna radionica posvećena socijalnoj inkluziji – nagradni konkurs

18:00h Književno veče učenika, proglašenje najboljih literarnih radova sa konkursa i dodjela nagrada

11:00 – 14:00h Humanitarni Novogodišnji bazar, u organizaciji preduzetničkog kluba Škole „Art and Craft“ – prodajnog karaktera

13:00h Predstava „Probudi se i budi tu“ (tema: vršnjačko nasilje i prevencija bolesti zavisnosti) u Dvorani „Park“, u izvođenju učenika  Ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara

10:00h Posjeta sa poklonima korisnicima usluga Doma starih u Risnu

11:00 – 12:00h Humanitarna utakmica između ženske reprezentacije i muške reprezentacije učenika u odbojci, uz učešće po dva nastavnika/ce.

Dodjela nagrade Školi kao najuspješnijoj srednjoj  školi na Školskoj sportskoj olimpijadi za 2017. godinu

19:00h Žurka u prostorijama Škole za sve učesnike događaja

U realizaciju ovog projekta, pored učenika Srednje škole, uključena su i djeca iz novskih vrtića i osnovnih škola, navodi Dragićević. Oni će učestvovati u izradi humanitarnih novogodišnjih čestitiki.

Na literarnoj radionici nagradnog karaktera, pored 20 srednjoškolaca učestvovaće i 20 učenika osnovnih škola. Humanitarni bazar koji organizuje preduzetnički klub “Art nad Craft” biće priređen u saradnji sa Ekonomskom školom iz Bara. Sa njihovim učenicima planirana je i posjeta  Domu starih u Risnu.

4 Komentari

  1. Pametnije bi bilo da popravite krov škole da vas ne pominju po internet portalima, da opremite kabinete, da stručne škole imaju adekvatnu praktičnu nastavu i u školi na što vas zakon obavezuje, da ne zapošljavate kadar po partijskim i nekim drugim, sumnjivim kriterijumima. Tako biste podigli nivo koji ste srozali do dna.

    17
    3

Ostavite komentar

*

code