U Spa Galerji Instituta Igalo izlaže Nela Pejović

U Spa Galerji Instituta Igalo izlaže Nela Pejović

745
0
Podijeli

izlzba nela prejovic plakatNakon što se već dugo godina iz hobija bavi fotografijom Nela Pejović će prirediti sjutra veče prvu samostalnu izložbu u Spa Galeriji Instituta Igalo. Predstaviće 50 umjetničkih fotografija u kući u kojoj je stalno zaposlena u sektoru ugostiteljstva.

O stvaralaštvu autorke govoriće književnik i publicista, Žarko Dragićević, a izložbu će, u 20 h, otvoriti rukovodilac Spa Galerije, Željko Vavić.

Picerija i restoran

– Neline fotografske impresije osim umjetnosti slikovitog prikaza, prirode, života i ljudi su i suptilna umjetnost izraza i perspektive refleksivno optičkih scena, prisutnih svuda oko nas, a ipak nevidljive za naš emocionalno estetski opažaj mikro svijeta. Njega nam Nela približava nadčulnim i posebnim osjećajem za perspektivu, osvijetljenu snažnim intenzitetom boja, kontrastima svjetlosti i tame, koji nam odnos prirode i života prikazuje u najosjetljivijem dodiru sa trenutkom dodira, stvarnog i apstraktnog – zapisao je u katalogu Đurović.

Nela je stvorila sopstveni i originalni stvaralačko spoznajni put, gdje priroda umjetnost sama po sebi, postaje individualni dodir sa umjetnikom, a djela koja posmatramo su onaj nečujni i trivijalni razgovor, veza između makro i mikro života.

Ona ovom izložbom nagovještava nova djela, koja će nas i obradovati i iznenaditi, jednim njenim pogledom zapamćen i ovjekovječen, rijetko lijep i dinamičann prikaz svijeta i života koji živimo, pogled posebnosti –  naglasio je Žarko Dragićević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code