U Srednjoj školi u Novom 60 mjesta za vanredne učenike

U Srednjoj školi u Novom 60 mjesta za vanredne učenike

0
Podijeli

srednja skola ivan goran kovacic 3Ministarstvo prosvejete objavilo je konkurs za upis 1.984 vanredna učenika u I razred srednjih škola za tekuću nastavnu godinu. Prijava na Konkurs podnosi se školi najkasnije do 9. novembra, a rang lista kandidata za upis u pojedine obrazovne programe biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 14. novembra, saopštili su iz Ministarstva.

Prema toj “sistematizaciji”, u JU SMŠ Ivan Goran Kovačić u Herceg Novom ima mjesta za 60 vanrednih učenika, što će sa prethodno upisanih 1071 upisanih učenikom činiti 1131-og učenika za nastavnu godinu, kazao je Jadranu direktor ove obrazovne ustanove, Momir Dragićević:

Picerija i restoran

“Za smjer opšte Gimnazije raspisano je 5 mjesta, za ugostiteljsko turističku školu i područje rada trgovina – raspisano je po 10 mjesta za tehnuičara usluživanja i tehničara kulinarstva, 5 mjesta za tehničara prodaje, u području rada građevina i arhitektura – 5 mjesta za građevinskog tehničara za visokogradnju, za područje rada ekonomija i administracija – 5 mjesta za obrazovni profil ekonomski tehničar, i od III stepena po 10 mjesta za konobare, kuvare i 5 mjesta za prodavače”, pojasnio je Dragićević.

Konkurs, sa uslovima prijavljivanja istaknut je i na sajtu škole. Inače, mogu se prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i oni treba da dostave: prijavu na Konkurs, svjedočanstvo posljednja tri razreda osnovne škole i kopiju biometrijske lične karte, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako se navodi, na Konkurs se mogu prijaviti i kandidati koji su završili stručnu školu ili Gimnaziju, a za upis im je potrebna prijava na Konkurs, svjedočanstva pojedinih razreda stručne škole odnosno Gimnazije i kopija biometrijske lične karte.

Kandidati koji su ranije započeli polaganje ispita ne prijavljuju se na ovaj Konkurs, već se neposredno upisuju u odgovarajući razred radi nastavka obrazovanja u rokovima koje odredi škola.

Drugi klasifikacioni period, nakon dvodnevne pauze između I i II perioda, biće nastavljen sjutra po ustaljenom rasporedu, a kad je riječ o narednom periodu, Dragićević ističe:

“Očekujemo da Opština na osnovu zaključaka sa sjednice SO održane u julu, raspiše tender za adaptaciju dijela prostora u školi i dijela ravnog krova, u vrijednosti nekih 105 hiljada eura. Onda bismo tokom zimskog raspustaizveli određene radove”, naveo je on.

Ova škola je trenutno u projektu sa pomorskom školom iz Kotora – “Podrška radnicima u turizmu i pomorstvu – razvoj potrebnih kompetencija”, koji se završava 1. decembra. Aplicirala je za projekat “Eko škola”, vode se određene aktivnosti oko formiranja eko odbora. Uskoro počinju pripreme oko organizacije programa za Dan škole, državnih takmičenja i realizaciju Dana preduzetništva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code