Početna Društvo U Starom gradu sjutra otkrivanje biste Marka Vojnovića

U Starom gradu sjutra otkrivanje biste Marka Vojnovića

10

Loše vrijeme jutros odložilo je zvanično otkrivanje biste osnivaču i prvom admiralu ruske crnomorske flote, Marku Vojnoviću u Starom gradu u Herceg Novom, pa iz lokalne uprave ovaj svečani čin odlažu za sjutra u 11 sati, u ulici koja nosi njegovo ime.

Autor biste je vajar Nikola Nikša Kosić, arhitektonsko – konzervatorskog projekta Srđan Marlović, a elementi kamene plastike su izrađeni u klesarskoj radionici Mirka Franovića.

Picerija i restoran

Svečanosti otkrivanja biste osnivaču i prvom admiralu ruske crnomorske flote, prisustvovaće pored predstavnka Opštine Herceg Novi I predstvnici Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori i Matice Boke.

10 Komentari

 1. Ne stavljaju oni bistu radi Vojnovića nego da se oni slikaju. Moralo proć ovoliko vremena da bi se sad neko sjetio biste ali parastosa niko nikad . Blago nama……..

  5
  4
 2. Opet Marlovic. Poslije RONHIL grba koga bi Novi trebao da se stidi, arhitektonsko- konzervatorsko rjesenje? Sto je to rijesio za Vojnovica.Cime li je kupio ove u opstini da preko njih pravi CV? BRUKA

  10
  6
 3. Izustili ste rijec “novljanin” a ipak je to znacajan detalj jer je rodjen u Novom, bio iz cuvene novske porodice koja je proizvela u svakoj generaciji izuzetne ljude a bez kojih ni mi, medju najstarijim potomcima familija ovog podneblja ne bi danas bili u Novom.
  Vojnovicima mnogo toga dugujemo.

  20
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code