Početna Oko nas Kotor U Stolivu se spremaju za  Feštu Kamelija 2020

U Stolivu se spremaju za  Feštu Kamelija 2020

2

Ne ovog, već narednog vikenda najavljena je tradicionalna manifestacija “Fešta kamelija” . U subotu, 21. Marta, u 10 h, u Gornjem Stolivu je planirana  likovna i literarna radionica u prirodi, druženje afirmisanih slikara sa učenicima – mladim talentima, pod nazivom  PROLJEĆE DJECI NADU BUDI.

Foto. Pixabay

U petak 27, marta, u  19 h u Pomorskom muzeju Crne Gore je izložba aranžmana cvijeta kamelije, a u subotu 28. Marta, 09 – 14 h u Stolivu susret uzgajivača kamelija iz Crne gore I inostranstva. Planiran je obilazak đardina sa kamelijama, stručni savjeti i razmjena iskustava sa gostima iz Aachena (Njemačka) i Opatije (Hrvatska)

Potom je u nedjelju, 29. Marta na oblai u Stolicu zakazana i tradicionalna Fešta kamelija 2020. Ona obuhvata svečano otvaranje uz prigodan kulturno-zabavni program, izložbe aranžmana cvijeta kamelije, likovnih radova i prezentaciju, izbor najljepšeg đardina – bašte sa kamelijama, izlet planinarskom stazom na brdo Vrmac i Gornji Stoliv (8h i 13h), kao I tradicionalnu mušuljadu.

Već 3. Aprila najavljena je  uzvratna studijska posjeta uzgajivačima kamelija iz Opatije, a 14. Aprila  (utorak) u 19 h u koncertnoj dvorani Crkve Sv. Duha KONCERT – „Latice kamelija na muzičkom putu“

U subotu 25. Aprila  organizatori najavljuju u 20.30 h u Kotoru čuveni  „BAL KAMELIJA“ sa izborom DAME KAMELIJA.

U nedjelju 28. Juna je u Stolivu obiman program : „CAMELLIA TROPHY 2020“ – promocija i očuvanje drvenih barki, takmičenje ribara sa drvenim barkama , jedriličarska regata , defile i utrka veslača sa drvenim barkama stručni skup o očuvanju drvenih barki , proglašenje najboljih i zabavni program.

O eventualnoj izmjeni programa organizator Udruženje “Kamelija- Stoliv i Mjesna zajednica Stoliv će blagovremeno obavijestiti javnost.

Informacije putem telefona +382 69 644 506, +382 69 046 524

Pokrovitelj fešte je Turistička organizacija Kotor.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code